Ogólne > Dania i o Danii

Permanent ophold - dokumentacja

<< < (3/3)

Jomir:
kazdy mowi co innego. Ja mialam zeznania roczne. Hmm.. odcinki z wyplat, z pieciu lat? Matko bosko. 60 sztuk? Kto to bedzie sprawdzal.

Przygotuj wszystko jak potrafisz. Przy przyjmowaniu dokumentow "pancia" sprawdzi i powie Ci co masz jeszcze dowiezc.
Przyjmie dokumenty, a sprawe pusci w obiego po dolaczeniu ostatniego.

sopocianka:
Tak drogi roga :) mi odmówili, bo Pani stwierdziła, ze nie moge dostać poniewaz mam małe dziecko (miałam wtedy), a przepracowane miałam dokładnie 6 lat bez żadnych zasiłków czy chorobowych :) w Kommune czy innych urzędach Panie przy biurkach czy w okienkach wymyślają kłamstwa na poczekaniu. Dostałam pobyt stały, potym jak przyjechałam jeszcze raz ze znajoma, która przepracowała w Kommune 20 lat i juz Pani mówiła co innego :)

m.jutlandzki:
Z dużym poślizgiem, ale zakończyłem sprawę - wolałem by wypoczęty po urlopach w razie komplikacji i tak to przesuwałem na później.

Zapakowałem formularz, zaświadczenie od szefa, 5 ostatnich årsopgørelse, kopię paszportu, kontraktu i zaświadczenia o przyznaniu CPR na podstawie zatrudnienia jako obywatel EU, i wysłałem do Statsforvaltningen pocztą tydzień temu. Dziś przyszedł list z bevisem o prawie nieograniczonego pobytu.

Czyli przynajmniej w Aabenraa nie robią żadnych komplikacji  8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej