Ogólne > Dania i o Danii

Koniec z płaceniem gotówką - Nowe prawo

<< < (3/3)

zpatentem:
Moze to jest przyszlosc ale niezwykle odlegla.
 W jaki sposob ludzie ulomni (rowniez finansowo=wiec bez karty) :) beda dokonywali zakupow, sosu beda biegali z kartami? A co sie stanie jak Nets bedzie mialo techniczne problemy, a co zrobia turysci z nieznanymi w Danii kartami kredytowymi? A jak zamozny i zonaty gacek bedzie chcial kupic futro lub rolexa atrakcyjnej modelce (nie zonie!!!) za 50.000kr to myslisz ze jakis kusnierz czy jubiler nie sprzeda tego gotowka? To rownie skomplikowany problem jak betalingsring w Kbh.

vordingborg:
No jak już wszystko trafi szlag to pozostanie handel wymienny (fota w załącznikach) co do transportu  ??? jeżeli brałeś udzieł w wyborach to masz prawo jechać po ośle  ;D

Jomir:
Mi tam wszystko jedno , od dawna chodze bez grosza przy duszy. Nie przeszkadza mi rejestracja wydatkow, wrecz pomaga, bo zawsze moge zobaczyc jakim cudem pieniadze ulotnily sie z konta. Od niedawna mam mobilpay i to rozwiazanie jest tez super .

zpatentem:
Jomir,
Takich jak ty jest wielu ale nalezy zwrocic uwage na tych zagrozonych i rowniez na to co to bedzie jak sprzedasz cokolwiek i gdziekolwiek i wplacajac pieniadze w banku bedziesz musiala udzielic pisemnych zeznan, kto to bedzie sprawdzal i administrowal?
Zakupy drogich rzeczy beda sie wtedy odbywaly czesto na czarno. Sadze, ze caly ten projekt to polityczno-wakacyjny pic na wode.

happybeti:
...aczkolwiek w dobie "elektronicznych" lub " plastikowych" pieniędzy, przydałoby się, gdyby WSZĘDZIE można było płacić kartą.
Ja często nie mam grosza przy duszy ;)- to trzeba pamiętać, by wziąć z bankomatu, a jak wezmę parę stówek "|na wszelki wypadek ", to jakoś tez nigdy nie pamiętam, by "uzupełniać zapasy", gdy się "rozchodzą". Tym sposobem z wielu "przyjemnosci" czasem rezygnuję, zniechęcona perspektywą poszukiwania bankomatu i znów powrotu w dane miejsce.
Uważam, że obie formy powinny być wszędzie równo traktowane i umożliwione. Wtedy byłoby wygodnie :).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej