Ogólne > Hydepark
Export samochodu z Danii
Paulina23:
A czy nie mogłabym pojechać samochodem do Polski, przywieść tablic, oddać do skata i potem zarejestrować samochodu w Polsce??? :)
lukashero:
paulina23 oczywiscie. pojedz samochodem do polski i wez tablice do danii zeby wyrejestrowac samochod. koszt 60 kr. teraz znawcy pomyslcie po co tlumaczyc umowe jak bedzie on miedzy polakami? maja pisac po dunsku? przeciez to bez sensu. tlumaczysz tylko dowod rejestracyjny, koszt ok 80 zl.jakbys miala jakies problemy to wal na priv to podpowiem co i jak. handluje samochodami i cos tam wiem 8)
Paulina23:
Wielki + dla lukashero. Mogłeś napisać wcześniej, zamknęlibyśmy temat w 2 postach. Jeszcze raz dzięki :)
REZYSER:
podepne sie pod temat. Mozna gdzies znales te ich katalogi w internecie . bo ciekawi mnie ile bym mogl odzyskac podatku,a nastepnie sprzedac w polsce.
daniel_125:
--- Cytat: Paulina23 w 21 Cze 2014, 18:15:26 ---A czy nie mogłabym pojechać samochodem do Polski, przywieść tablic, oddać do skata i potem zarejestrować samochodu w Polsce??? :)
--- Koniec cytatu ---
W przypadku samochodu powyżej 10 lat przy procesie odzyskania podatku rejestracyjnego trzeba pojechać jeszcze na przegląd przed wyprowadzeniem pojazdu( skat wysyła informację listem ). Ja wywoziłem samochód młodszy niż 10 lat a pomimo tego musialem zrobić rozszerzony przegląd tzw toldsyn przed eksportem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej