Ogólne > Dania i o Danii

Problem z podaniem

<< < (2/3) > >>

Baumi:

--- Cytat: Jomir w 20 Cze 2014, 07:49:26 ---Stwierdzenie "DUnczycy to lenie", brzmi tak samo jak "Polacy to pijacy i zlodzieje". Wszedzie sa ludzie mniej lub bardziej pracowici, wszedzie sa ludzie, ktorzy kradna lub pija za duzo.
Im wiecej stereotypow powtarzamy, tym trudniej sie od nich uwolnic.

--- Koniec cytatu ---

Masz rację, przepraszam.

jan001:
A wiec tak
 mam wykształcenie z Polski administracja

mam to przetłumaczone i uznane

ale przyjechałem tu nie dawno i nie znalazłem pracy w zawodzie tylko na budowach
ponieważ nie znam na tyle języka,
teraz chce znaleść prace miedzy dunczykami aby podszkolic jezyk
ale nawet jak spelniema wszystkie wymagania to i tak prace dostaje ktos inny
ostatnio pislalem do spódzielni mieszkaniowej gdzie spelnialem wszystkie warunki zostalo to sprawdzone przez "eksperta" z jobcenter pod każdym wzgledem (powiedział że mam tę pracę na 100%)
nawet nie zostalem zaproszony na rozmowe
warunkiem bylo prawo jazdy, a dostal sie gościu bez prawka ( wiem to na pewno)

Wiec nie wiem gdzie robię błąd

jan001:
przepraszam za błędy

happybeti:
Czekaj, czekaj, Jan...
Czy ja czegoś nie rozumiem, czy ty nie potrafisz się jasno wysłowić?
Rozumiem, że starasz się o pracę w administracji, gdzie trzeba czytać i interpretować przepisy, PO DUŃSKU, nie znając języka ? Chcesz dostać tę pracę, by "podszkolić język" ? To jak ta twoja praca niby miałaby wyglądać ? Za każdym razem , gdy czegoś nie rozumiesz, "spychanie" zadania na kolegów ? Czy jak? Bo cięzko jakoś mi sobie wyobrazić, co, oprócz parzenia kawy , mógłby taki człowiek samodzielnie robić .
Może inaczej- na jakim poziomie jest Twój duński?
No, sorry...ale nie chciałabym, by w spółdzielni mieszkaniowej czy Kommune "obsługiwał mnie" urzędnik, nie potrafiący kompetentnie i z ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ udzielić informacji czy podjąć decyzji.

A tak poza tym...URZĘDNIK PAŃSTWOWY , po wyższych studiach administracyjnych, nie potrafiący bez błędów ortograficznych i interpunkcyjnych sklecić krótkiego posta po polsku...Sam sobie i swoim "kompetencjom" tu wystawiasz świadectwo.
Może tak mniej pretensji do świata, a więcej pracy nad sobą i swoimi umiejętnościami?

A "podszkolić język" bardzo dobrze można na przykład po pracy udzielając się w organizacjach dobroczynnych :), między Duńczykami.

zpatentem:
Praca w administracji wymaga bardzo dobrej znajomosci jezyka i spokojnej natury, bo musisz sie umiec komunikowac z wieloma ludzmi na raz, przyjmowac meldunki o roznego rodzajach usterkach, interpretowac uprzejmie skargi, organizowac nagle naprawy, W duzych spoldzielniach maja tacy "agenci" samochod do dyspozycji, wiec prawo jazdy jest konieczne.To jest praca pelna stresu, nie wiem co cie ciagnie do tej poniewierki.
 Na google znajdziesz 10 stron z ejendomsadiministration moze ktoras firma, w koncu, pomoze ci osiwiec :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej