Ogólne > Rodzina ...

sprowadzenie zony

(1/5) > >>

cocojambo:
Witam

Pracuje w dani od prawie dwóch lat , postanowiliśmy z zona zostać w dani na dłuższy okres , może na stale , zona jest w Polsce lecz chciałbym ja ściągnąć tutaj żebyśmy byli razem . Czy jako zona ma prawo do pobytu ze mną ? Czy trzeba spełniać jakies określone warunki ? Czytam i czytam i doczytac sie nie mogę , z tego co przeczytałem nie ma żadnych przeciwwskazań , ale wole sie spytac bardziej obeznanych i doświadczonych osób, nie mamy dzieci  . pozdrawiam

happybeti:
Jedynym warunkiem, by żona mogła z Tobą w Danii zamieszkać, jest możliwość utrzymania jej, póki nie znajdzie na przykład sama pracy.
Radziłabym zapytać we właściwym Wam Statsforvaltningen , jaki dochód na osobę w rodzinie jest wymagany. Gdy my to załatwialiśmy, w Odense, a ja jeszcze nie miałam pracy, pani urzędniczka powiedziała nam,że to jakieś 5600 DKK na osobę. Może coś się zmieniło od tego czasu, może w innych regionach Danii te sumy są inne.
Oczywiście, musisz miec też możliwość zameldowania żony.
I to wszystko.
Aha, akt małżeństwa, oczywiście. Nie wiem, czy trzeba tłumaczyć.

maggie86:
Tak, akt małżeństwa przetłumaczony na angielski i zdjęcie.

cocojambo:
Dziękuje za konkretna odpowiedz . Pozdrawiam

cocojambo:
Ale jak to licza z dochodu męża , np ktos zarabia 14 tys. Chce ściągnąć zone i obliczają 5600 na osobę , plus opłaty mieszkanie plus 5600 jeszcze raz na męża i okazuje sie ze nie ma pieniędzy na przeżycie , czyli urzędnik dochodzi do wniosku ze nie ma co liczyć na zarejestrowanie zony , tak ??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej