Ogólne > Rodzina ...
sprowadzenie zony
faja:
Twoj dochod netto powinien wynosic minimum 5600, czy iles tam, na osobe. bierzesz zone na swoje utrzymanie, czyli nie nie beda sie wam nalezec zadne zasilki, ile zaplacisz za mieszkanie, ile przejesz, Twoja sprawa.
Jak zona dostanie pozwolenie na pobyt i sie tu przeniesie, Twoja kwota wolna od podatku zwiekszy sie o fradrag na zone.
maggie86:
U mnie było tak: pojechałam z mężem do Statsforvaltningen i dali mi tam papierki do wypełnienia dotyczące mnie i mojego męża, miejsca zamieszkania, jego pracy, itp. Następnie zrobili kopię aktu małżeństwa, kontraktu z pracy męża, jego kilku ostatnich "lønseddel", wzięli zdjęcie. Nie pytali ile płacimy za wynajem mieszkania, nie chcieli też zobaczyć kontraktu na wynajem mieszkania.
Myślę, że 14 tys. powinno wystarczyć.
Po miesiącu przyszło pozwolenie, z tym do komuny i od razu dostałam CPR, a za 2 tyg. przyszła "żółta karta" - wiec u nas poszło szybko i bez problemów. ;)
roga:
--- Cytat: cocojambo w 02 Wrz 2014, 14:04:37 ---Dziękuje za konkretna odpowiedz . Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Aktu malzenstwa nie musisz tlumaczyc na j. angielski, jezeli pobierzesz w Polsce wydruk wioelojezyczny.
cocojambo:
Aha czyli generalnie cień czansy jest , a gdzie mam zlozuyc ew. wniosek o pobyt dla zony ? Teraz wszystko przez internet lub telefonicznie sie załatwia jak ze skatem . Mieszkam w okolicach Kolding , nie mam zielonego pojęcia gdzie sie udać .
czysio:
w Aabenraa tam jest twój Statsforvaltningen. Adres: Storetorv 10, 6200 Aabenraa, Dania
Telefon:+45 72 56 70 00
Godziny:
poniedziałek 08:00–16:00
wtorek 08:00–16:00
środa 08:00–16:00
czwartek 12:00–18:00
piątek 08:00–14:00
sobota Zamknięte
niedziela Zamknięte
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej