Ogólne > Hydepark

Polak ostoja narodow

(1/9) > >>

Jomir:
Cale szczescie, ze madrzy Polacy co to znaja sie na wszystkim tu przyjechali i powiedza im co jak.

Malgoska wlasnie list dziekczynnny pisze za ocalenie Danii od zaglady spowodowanej plaga imbecylizmu.

roga:

--- Cytat: Ania8520 w 09 Wrz 2014, 18:12:40 ---Duńczycy nie znają się na budowlance i dlatego jest problem z pleśnią...
W pl są klatki wentylacyjne ...
Jeśli chodzi o wietrzenie i pleśń.
My wietrzyliśmy na starym domu i pleśń była... Tu tak jest i trzeba się przyzwyczaić :D

--- Koniec cytatu ---

Dunczycy na niczym sie nie znaja, nie tylko na budowlance i wlasnie chyba dlatego zapraszaja do siebie osoby z Rumunii, Litwy, Polski itp., aby objely stanowiska gdzie na prawde trzeba sie znac na rzeczy.  ;) 

Ania8520:
Ja wcale nie uważam że Polacy są najmądrzejsi :)
Napisałam że Duńczycy nie znają się zbytnio na budowlance i taka jest prawda.

Widzę Jomir że jak tylko się napisze coś złego na duńczyków to oczy byś wydrapała. Nie zapominaj kim jesteś. To że jesteś tu jakiś czas i znasz język nie sprawia że jesteś dunką. Nigdy nią nie będziesz...

leo1:
Moze i maja jakies pojecie o budowlance ale to co buduja nie trzyma ani pionu ani poziomu ze nie wspomne o jakosci w wykonczeniowce i detalach,ci fachowcy ktorzy naprawde znaja sie np.na budowlance nie musza wyjezdzac z PL.bo sa zawaleni robota w kraju.Dunskie budownictwo naprawde pozostawia wiele do zyczenia i oferta materialowa jest jak za czasow wczesnego kapitalizmu w polsce w porownaniu z tym co jest dostepne u nas w kraju,i nie ma co sie zachwycac ich czyli dunczykow osiagnieciami bo powiedzmy sobie szczerze ilu ich a ilu polskich iznzynabusew,naukowcow,projektantow czy tez designerow zapisalo sie na kartach histori na calym swiecie,o polakach sie mowi ze polak to nie jest narodowosc tylko zawod i jest to poniekad prawda.

sylwia03:
Witam .prawie we wszystkim się zgadzam z każdym ,który tu coś napisał ,każdy ma trochę racji,napisałam prawie ,otóż to do Leo1 nie zgodzę się z Tobą ,że dobrzy fachowcy mają pracę w Polsce ,większość na pewno ,ale są tacy ,którzy znają się na  robocie, wykonują bardzo dobrze,ale niestety trafiają na takich inwestorów -oszustów.znam takich parę przykładów ,którzy po paru latach[2-3] zamykają firmę bo toną w długach
.Ktoś może powiedzieć ,że mają umowę i do sądu,owszem jeżeli masz kasę ,nie zostałeś do reszty spłukany ,to możesz próbować szczęścia ,ale to trwa latami ,u mnie już 3 lata toczy się sprawa za głupie rolety ,gdzie wpłaciłam zaliczkę ,a rolet jak nie było to nie ma [zakupiłam w innej firmie].niby komornik siadł na tą firmę i to wszystko.więc można powiedzieć o innych zawodach ,gdyby byli dobrzy to by nie wyjeżdżali ,bzdura.za granicą można większe pieniążki zarobić ,jest jakaś przyszłość a w Polsce ?dla młodych ludzi jest ciężko .jeszcze jak się mieszka w małym miasteczku ,ciężko się wybić ,a trzeba żyć .jakby było tak super w Polsce to by nikt nie wyjeżdżał.Owszem zgadzam się ,że tutaj te domy są nie zadbane ,nie ocieplone, okna beznadziejne[nie wszystkie ,ale większości] na zwykłe cegły rzucają białą farbę ,lub inny kolor i uważają że jest ok.Ja jestem Polką i się nie wstydzę ,nigdy Dunką nie będę ,ale mieszkam właśnie w Danii ,gdybym miała ja czy mój mąż dobrą pracę w Polsce ,że nie będę się zastanawiać czy na leki wydać bo mam chore dziecko ,czy na życie lub na opłaty ,wróciłabym ,ale jak na razie takiej szansy nie ma.
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej