Ogólne > Hydepark

Polak ostoja narodow

<< < (2/9) > >>

Jomir:

--- Cytat: Ania8520 w 09 Wrz 2014, 20:54:15 ---Ja wcale nie uważam że Polacy są najmądrzejsi :)
Napisałam że Duńczycy nie znają się zbytnio na budowlance i taka jest prawda.

Widzę Jomir że jak tylko się napisze coś złego na duńczyków to oczy byś wydrapała. Nie zapominaj kim jesteś. To że jesteś tu jakiś czas i znasz język nie sprawia że jesteś dunką. Nigdy nią nie będziesz...

--- Koniec cytatu ---

Czas skonczyc z mitem "Polska Mesjaszem narodow".
Jestesmy takim samym narodem jak kazdy inny.
Wszedzie sa dobrzy i zli ludzie czy fachowcy.
Polakom trudno zaakceptowac innnosc, rowniez w zakresiie technologii.
Ja, Polka bede zawsze, ale udalo mi sie rowniez stac czescia dunskiego spoleczenstwa. Spoleczenstwa, wsrod ktorego zyc bede reszte mojego zycia.
Przy tak negatywnym nastawieniu, jakie wiekszosc z Was ma, nigdy sie to nie uda. Bo to nie jezyk stwarza Wam granice, to Wasza mentalnosc. 

A wracajac do wilogosci:
Prosze bardzo: mam w sypialni higrometr.
Normalna wilogotnosc mojej sypialni to 45-53 %, czyli idealnie jak powinno byc.
Mamy w sypialni wejscie do lazienki. Po porannej kapieli dwoch osob, wilogotnosc skacze do 75-80.
Otwieramy okno w lazience i sypialni na jakies 15-20 minut, plus maszyna na okolo 2-3 godziny.
W ciagu dnia spada znow do normalnego poziomu.

Gdybysmy tego nie robili. Zostalibysmy na poziomie wylegania sie plesni: 75%.
I mielibysmy grzyba - a nie mamy.
Wiekszosc z Was sie przeprowadza jak jest wilgoc, a mi sie udalo ja zwalczyc. Wiec nie pisze na podstawie ciotka/wujek, pisze na podstawie tego, co zrobilismy w swoim domu. Byl grzyb i nie ma, czyli jednak "w tym szalenstwie jest metoda";

nadusiaa:
Zgadzam sie z ania 8520.jestem tu zadko nie mam czasu siedziec na necie ciezko pracuje, jomir jest bardzo czesto ale tez zauwazylam tylko cos zlego na dunczykow to agresor do polaka sie wlancza.ale naprawde tak jest z tymi domamy.tak jak uwazam ze to lenie I brudasy, dzieki temu mam prace ale taka jest prawda w domu nabusebia kompletnie nic, boze w jakich warunkach mieszkaja oni I te dzieci to jak wchodze do domu to oddychac sie nie da, ze te dzieci male leza na podlodze na macie a w oklo przez 2 tygodnie nieodkurzane sterty klakow itp.szok to jest lenistwo, nie mowie o wszystich ale wiekszosc.oni nabusebia nic czekaja az sprzataczka przyjdzie.a jak wykorzystuja polki to po  prostu wyzysk tak jak w budowlance.ja mam to gdzies robie u tych co ja chce I legalnie nie z jednej pani zrezygnowalam I mowie nie jestem robotem mam tylko 2 rece I tyle.wszyscy na czarno chca a mowia ze to polakow wina nie dunczykow bo nie chca legalnie to taki czarny rynek ze szok.dziwie sie ze skat nie wejdzie na ogloszenia dba lub itp.i zapyta sie tym pania czy podatek odprowadzaja.ostatnia babka do mojego meza czy za 60 kr, przyjdziemy to maz do niej chyba pani cyferki sie pomylili, bo polak to za grosze nie nie, potem sicho ja nikomu nic nie powiem.oszukuja swoj wlasny kraj tacy pozadni

@ae@:
I na podstawie kilku/nastu rodzin gdzie pracujesz jako sprzataczka oceniasz cale spoleczenstwo?

Ale oburza cie kiedy dunczycy na podstawie swoich oberwacji kilu polaków oceniaja nas jako zlodziji, pijaków i takich co beda pracowac za 60 koron i beda bardzo wdzieczni.

Jak oni oceniaja nas - to bee, zle, nie wolno tak ale jak ty oceniasz ich w ten sam sposób - to ladnie, to pawda, tacy sa wszyscy.

;D

Dla mnie to prymitywne, glupkowate i prostackie podejscie do swiata -  z obu ston.

No i jeszcze ten argument: to ty polka przyjechalas do ich kraju i ty pracujesz jako sprzataczka w ich domach a nie na odwrót.
Glupi, brudni ale cos chyba potrafia bo ja dunskich sprzataczek w Polsce jeszcze nie spotkalam.

Milego dnia zycze.

Jomir:
Ja to chyba zaczne opowiadac jako kawal: przychodzi sprzataczka na sprzatanie i dziwi sie, ze nie posprzatane przed jej przyjsciem.

;D

zpatentem:
Wynajmujac tanie mieszkania musicie zrozumiec powody dlaczego sa latwo dostepne i tanie, a takze dlaczego sami obcokrajowcy ze wschodu sa waszymi sasiadami.Wiele budynkow nie jest wystarczajaco od lat remontowanych dlatego bo wlasciciel to chromoli albo go na to nie stac, wiele tez jest kupionych na tvangsauktion i kupiec chce sie przede wszystkim "odkuc".

Bylem w branzy budowlanej i widzialem popisy polskich specjalistow, nie ma sie czym chwalic prosze panstwa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej