Ogólne > Edukacja
SU - co po kolei?
asztar:
z bankiem to w ogole dziwna sprawa, mowia mi ze oni zadnej umowy nie daja...
zalozylem konto i od tygodnia czekam na jakies haslo pierwszego logowania zebym mogl w internet wejsc i w ogole zobaczyc jaki mam numer konta. Pani mi tylko na karteczce napisala jaki mam, a jak spytalem o umowę to powiedziala ze oni klientom nie daja umow. Na serio w Danii jak się zakłada konto to się nie dostaje zadnej umowy z bankiem (kopii?) gdzie są zasady itp?
podpisałem umowę ale ona została w banku i pani powiedziała ze oni kopii nie daja....
asztar:
Hmm kolejne pytanie mam....
Work permit - co to jest? Czy jak mam residence permit ze wzgledu na edukacje to mam work permit?
W dokumentach do SU musze to wypelnic....
zaq:
Jesli otrzymales residence permit to jest to rownoznaczne z tym, ze mozesz podjac prace. Wystarczy, ze zalaczysz kopie residence permit do reszty dokumentow.
mazal:
asztor a gdzie konto bankowe zakladalas? Ja probowalam ostatnio otworzyc konta bankowe dla kilku osob w Danske Bank, ale czas oczekiwania jest strasznie dlugi 10-14 dni. Udalismy sie wiec do Nordei, zlozylismy niezbedne dokumenty i czekalismy na odpowiedz z banku. Zadzwonili po 3 dniach. Podpisalismy umowy i dostalismy kopie.. Z tego co wiem, to juz w zadnym banku nie mozna otworzyc konta od razu. Ponoc jest jakies nowe prawo bankowe..
grapefruit19:
Odnośnie stypendium i wyjazdu do Danii - słyszałam że trzeba przedstawić, że tak powiem "własne możliwości finansowe" umożliwiające wyżycie tam, w kwocie około 50 000 KD na rok. Czy to jest prawda? I czy takie zaświadczenie mogłoby zawierać jednocześnie pieniądze z "mojej" renty rodzinnej i zarobki mojego rodzica, czy jedynie moje byłyby brane pod uwagę? Wyjazd planuję za rok, na studia. Jednak wciąż nie jestem pewna czy dam sobie radę z wyżyciem ;P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej