Ogólne > Dania i o Danii

Brak dokumentu DEL 2 w zakupionym samochodzie

(1/5) > >>

p307:
Witam
Kupiłem niedawno samochód od handlarza w Polsce. Auto jest sprowadzone z Danii, handlarz mówił że przyjechał nim na kolach. Samochód nie posiada normalnych metalowych tablic rejestracyjnych tylko takie białe papabusewe. Z dokumentów samochodu dostałem tylko umowe kupna i dowód niebieski DEL I (taki na 3/4 str a4). Zrobiłem tłumaczenie papierów, opłaciłem akcyzę, recykling i do tej pory było wszystko ok. ale jak pojechałem zrobić przegląd to okazało się że nie można go zrobić ponieważ nie ma dowodu (najprawdopodobniej DEL 2) na te papabusewe tablice zjazdowe co są na samochodzie. Co teraz muszę zrobić? jak zdobyć ten brakujący dokument lub jak zarejestrować auto?

martuchnam:
na papabusewe nie zrobisz przegladu w pl...idziesz do urzedu ze wszystkimi papierami i dostajesz czerwone tablice miesieczne chyba koszt ok 60zl..wtedy jedziesz robisz przeglad...i z przegladem jedziesz juz po normalne tablice..koszt ok 250zl

p307:
no dobrze, ale dostanę te czerwone tablice bez tej brakującej części dowodu DEL 2?

lukashero:
na papabusewe zjazdowe tablice nie ma del2. nie masz drugiej czesci normalnego dowodu. bez niego nic nie zrobisz. musisz sie skontaktowac z tym handlarzem, jesli nie zalatwi ci tej drugiej czesci, to mozesz sobie samochod postawic w ogrodku ;D

martuchnam:
ja na papabusewych nic nie zalatwilam...a handlarz powinien dac ci caly dowod rejestracyjny..ja mialam wszystkie czesci tylko ze ja sama sobie sprowadzam auta nie na handel...a jesli on nic nie ma to skontaktuj sie ze skatem...albo niech jakis twoj znajomy ktory w danii jest to zrobi i zapyta co i jak...poza tym przetlumacz najpierw ten dowod i mozesz zawsze isc z dokumentami do urzedu i sie zapytac

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej