Ogólne > Dania i o Danii

Brak dokumentu DEL 2 w zakupionym samochodzie

<< < (2/5) > >>

p307:
na przeglądzie diagnosta powiedział mi żebym poszedł w poniedziałek do wydziału komunikacji, powiedział że sprowadziłem auto na lawecie i wyrobił te czerwone tablice, później z tymi tablicami na przegląd i po przeglądzie iść wyrobić już normalne tablice.

lukashero:
jesli nie masz 2 czesci dowodu to i tak nie zarejestrujesz samochodu.

martuchnam:
najlepiej napisz maila do skatu...albo niech ktorys znajomy twoj podjedzie..tam uzyskasz konkretne info..jest mozliwosc rowniez wydania duplikatu dowodu ale to z umowa by trzeba bylo sie zglosic...bo podejrzewam ze handlarz ktory sprzedal ci samochod to z umowa od poprzedniego wlasciciela dunskiego a nie jako handlarz

lukashero:

--- Cytat: martuchnam w 21 Wrz 2014, 08:57:29 ---najlepiej napisz maila do skatu...albo niech ktorys znajomy twoj podjedzie..tam uzyskasz konkretne info..jest mozliwosc rowniez wydania duplikatu dowodu ale to z umowa by trzeba bylo sie zglosic...bo podejrzewam ze handlarz ktory sprzedal ci samochod to z umowa od poprzedniego wlasciciela dunskiego a nie jako handlarz

--- Koniec cytatu ---

Nie mieszkaj mu w glowie. Nic mu nie da pisanie,ani jezdzenie do skatu. Nowy dowod moze zamowic wlasciciel(ten ktory widnieje   w dowodzie) lub handlarz ktory kupil samochod od wlasciciela.

p307:
umowa jest na mnie nie na handlarza, ale rozmawialem z nim i mowil ze dzisiaj wyjezdza i w srode dopabuse bedzie w domu wieczorem i ze w czwartek pojdzie ze mna do wydzialu komunikacji i na przeglad i wszystko zalatwi. Co z tego wyjdzie to napisze pod koniec tygodnia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej