Ogólne > Hydepark

Przyjechalem polskim samochodem- co dalej?

<< < (6/8) > >>

amager30:

--- Cytat: faja w 01 Paź 2014, 19:48:03 ---Czytaj ze zrozumieniem, tylko pierwszy raz po uzyskaniu CPR.nr mozesz poiruszac sie samochodem na zagranicznych numerach, jesli masz kontrakt o prace na okres nie dluzszy niz te 180 dni w przeciagu 12 miesiecy.
Er du i tvivl om, hvor længe du skal være her, eller hvor du er hjemmehørende, kan du søge om tilladelse til at køre i Danmark på udenlandske nummerplader. Det koster 400 kr. at få behandlet sagen.
Jesli masz watpliwosci, jak dlugo mozesz tu byc, mozesz sie starac o pozwolenie na jazde na zagranicznych tablicach.'
 To kosztuje 400 kr
 wybor nalezy do Ciebie.

--- Koniec cytatu ---

To ja mam pytanie gdzie w prawie jest uzyte slowo CPR lub kontrakt o prace oraz ze podczas drugiego pobytu w Danii nie mozesz poruszac sie samochodem nie zarejestrowanym w Danii.

faja:
znajdz, poczytaj ze zrozumieniem  :)
powodzenia, nie umiem tlumaczyc z polskiego na polski  :(
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2091334&vId=0

amager30:

--- Cytat: faja w 01 Paź 2014, 20:29:20 ---znajdz, poczytaj ze zrozumieniem  :)
powodzenia, nie umiem tlumaczyc z polskiego na polski  :(
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2091334&vId=0

--- Koniec cytatu ---

ja sie pytalem o prawo skat raczej nie ma mocy ustawodawczej.

szczurek:
Tak?

spooky:

--- Cytat: faja w 01 Paź 2014, 19:48:03 ---Czytaj ze zrozumieniem, tylko pierwszy raz po uzyskaniu CPR.nr mozesz poiruszac sie samochodem na zagranicznych numerach, jesli masz kontrakt o prace na okres nie dluzszy niz te 180 dni w przeciagu 12 miesiecy.
Er du i tvivl om, hvor længe du skal være her, eller hvor du er hjemmehørende, kan du søge om tilladelse til at køre i Danmark på udenlandske nummerplader. Det koster 400 kr. at få behandlet sagen.
Jesli masz watpliwosci, jak dlugo mozesz tu byc, mozesz sie starac o pozwolenie na jazde na zagranicznych tablicach.'
 To kosztuje 400 kr
 wybor nalezy do Ciebie.

--- Koniec cytatu ---

"Jesli masz watpliwosci, jak dlugo mozesz tu byc,"
=
"Jeśli nie wiesz jak długo tu będziesz" - imo (wydźwiękowo) ... mogę się mylić, nigdy się duńskiego nie uczyłem :-X

" tylko pierwszy raz po uzyskaniu CPR.nr mozesz poiruszac sie samochodem na zagranicznych numerach, jesli masz kontrakt o prace na okres nie dluzszy niz te 180 dni w przeciagu 12 miesiecy."
- faja, naprawdę, nie obraź się ... ale tam nie ma nic o cpr i o tym, że tylko pierwszy raz ... odnosisz się do innych przepisów, artykułów?

I jeśli byś był taki uprzejmy ... pokaż proszę gdzie jest napisane, że ... "legitymujac sie kontraktem z pracy." będzie wystarczająco?
Tam jest tylko napisane, że chodzi o "Midlertidigt ophold", dlatego gdybyś podrzucił coś, gdzie jest napisane, że aby ukazać swój "Midlertidigt ophold" wystarczy kontrakt o pracę ... to by było fajnie.

Pozdro.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej