Ogólne > Pomoc!
Polskie auto w DK bez pozwolenia a zmiana tablic
Jomir:
Ubralam to w smieszne slowa, ale tak jest.
Byl swojego czasu program telewizyjny, w ktory pokazywano akcje skatu.
Zatrzymano auto, w ktorym jechala cala rodzina, wraz z niemowleciem.
Jedyne w czym pomogli, to w zamowieniu taksowki.
Auto zobrano na lawete i odwieziono na parking skatu. Rowniez platny.
Rozwiazaniem moze byc wozenie w aucie gotowki, by w razie kontroli oplacic nia cala oplate rejestracyjna i mandat.
Wowczas bedzie mozna autkiem od razu odjechac.
Wybor nalezy do "kamikadze".
tomgan:
Dziekuje za odpowiedzi. Jakis czas temu policja zatrzymala mnie za przekroczenie predkosci (mialem juz cpr , zolta karte i bylem kilka dni przed zaczeciem pracy, kolejnej juz w mojej dunskiej karierze). Dostalem mandat za ktory musialem zaplacic od reki i koniec. Tydzien temu zjechalem do polski gdyz rozwiazali mi kontrakt i teraz chce wrocic z nowymi tablicami. Potrzebuje auta wlasnie zeby pojechac do ksiegowej i napisac te pozwolenie, przewiezc swoje klamoty itp. Czyli 1-2 dni. W tym czasie policja moze mnie oczywiscie zanotowac jako nkwe auto w dk ale napewno nikt wczesniej.
czysio:
Przepisy są jasne , nie możesz jeździć autem na pl tablicach pracując w Dk , to że teraz nie pracujesz nie ma żadnego znaczenia , gdyż cały czas jesteś zgłoszony jako pracujący. Czy przyjedziesz na 1 dzień czy rok , masz to samo ryzyko utraty auta i kary finansowej . jedyne co może pomóc to zabrać kogoś z autem , który będzie jego właścicielem i wtedy druga osoba jako turysta rozwiązuje problem. Pozdrawiam
tomgan:
Tonw takim razie za pierwszym razem jak mnie zatrzymala policja czemu nawet nie zapytali o pozwolenie ? Totalnie 0 na ten temat. Dodam ze w tym roku w danii przepracowalem jakies 3 miesiace .
core82:
Pewnie miales szczescie :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej