Ogólne > Edukacja

Szybka i skuteczna nauka duńskiego

(1/5) > >>

kinetyk:
Hej, uczę się duńskiego już kilka miesięcy, ale nie idzie mi tak, jakbym chciał. Szkoła językowa jest ok, ale potrzebuję czegoś więcej. Spotkałem się ostatnio z afirmacjami mp3 do nauki i zastanawiam się, czy one naprawdę wspomagają naukę? Podobno te afirmacje mają zmaksymalizować efekty nauki. Powinienem w to uwierzyć i zacząć stosować? Mieliście kiedyś styczność z takimi afirmacjami? Pomocy!

Marcin.B.:
Czytaj gazety, tlumacz sobie je, no i kontakt zDuńczykami oczywiście.

Jomir:
Powinienes przestac ogladac polska telwizja, wlaczyc dusnska z podpisami.
Mozesz pozyczyc sobie z biblioteki ksiazki dla dzieci. MOzna znalezc komplety ksiazka "drukowana" plus ksiazka czytana, wiec mozesz sluchac i czytac jednoczesnie.
Oczywiscie rozmowy z ludzmi na zywo.
Gdyby to bylo takie proste z tymi afirmacjami, to uwierz mi, ze kommuny by kazdego cudzoziemca zoaptrzyly w odtwarzacz mp3, plytki i hajda.
A zupelnie "wbrew logice" wciaz laduja pieniadze w "tradycyjne" szkoly jezykowe.

Powodzenia

zpatentem:
Znajdz sobie dunska partnerke, najlepiej dzieciata, starsza i malo atrakcyjna, bedziesz mial wtedy pewnosc, ze cie szybko nie opusci :) Istotna sprawa jest tez zeby miala lewackie poglady polityczne, wtedy bedziecie mieli nieustanne dyskusje pod jej kabusewnictwem, ktore bez watpienia poprawia znacznie twoj dunski.

Ostrzegam, ze dunki raczej nie podaja sniadania do lozka, nawet w dni swiateczne :)

annja:

--- Cytat: Jomir w 12 Gru 2014, 19:26:02 ---Powinienes przestac ogladac polska telwizja, wlaczyc dusnska z podpisami.
Mozesz pozyczyc sobie z biblioteki ksiazki dla dzieci. MOzna znalezc komplety ksiazka "drukowana" plus ksiazka czytana, wiec mozesz sluchac i czytac jednoczesnie.
Oczywiscie rozmowy z ludzmi na zywo.
Gdyby to bylo takie proste z tymi afirmacjami, to uwierz mi, ze kommuny by kazdego cudzoziemca zoaptrzyly w odtwarzacz mp3, plytki i hajda.
A zupelnie "wbrew logice" wciaz laduja pieniadze w "tradycyjne" szkoly jezykowe.

Powodzenia

--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem w jednej rzeczy kolega się myli ;)

Czy jesteś pewien, że wszystko co robią rządy państw jest właściwe, logiczne i skuteczne?
Ja bym tak nie powiedziała.

Oni chcą żeby było wygodnie dla przeciętnego Kowalskiego, ale ZAWSZE jest tak, że jak robisz coś jak wszyscy według "prostego" schematu, to nie osiągniesz efektów. Czasem trzeba dać z siebie 150%, a ludzie dają 50, uczą się przez 5 lat i "potrafią się dogadać".

O co chodzi z afirmacjami mp3 do nauki języków. One nie nauczą Cię języka. One są tylko i aż katalizatorem, odżywką czy przyśpieszaczem.

Co coś takiego, co ma zmienić Twoje podejście typu: wystarczy 3 razy w tygodniu, czasem rozmawiać, robić jakieś ćweiczenia NIE WYSTARCZY!

Jeśli się nie przeprogramujesz na język obcy, całkiem, całkowicie, to nie nauczysz się go. Musisz w nim myśleć, czytać, pisać, mówić, oglądać, wyrażać emocje.

I tego typu afirmacje uczą właśnie takiego podejścia - dają Ci takie podejście.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej