Ogólne > Hydepark
Potrzebny tort dla dziecka
newbie12:
Sprawdziłam na opakowaniu i wygląda na to, że to Lidl, firma Belbake ale było to w okolicach Bożego Narodzenia, teraz się nie przyglądałam, być może nadal stoją. W każdym bądź razie jest to słój prawie 3 razy większy niż Dr. Oetker bo 90g i z tego co pamiętam był też niedrogi. A płatki są białe, niebieskie i.... słodkie ;)
happybeti:
:'(- teraz juz na pewno nie ma...nie widziałam ich w naszym Lidlu w Boże Narodzenie, a ozdoby cukiernicze kupuję chętnie i namiętnie ;)- do babeczek, "julekonfektów" itp. Dziecko zjada nawet zupy mleczne, gdy obiecam, że będzie z ozdobami...;).
No, nic...coś wykombinuję sama...mam tylko białe gwiazdki...
Jomir:
Beta, a starta na "grubej" tarce biala czekolada?
Ja do mojego misia kupilam tez platki czekoladowe biale, brazowe i rozowe.
maro28:
Jeśli chodzi o Aarhus to polecam torty artystyczne:) https://www.facebook.com/Minkageland?fref=ts
happybeti:
--- Cytat: Jomir w 16 Sie 2015, 07:59:38 ---Beta, a starta na "grubej" tarce biala czekolada?
Ja do mojego misia kupilam tez platki czekoladowe biale, brazowe i rozowe.
--- Koniec cytatu ---
Misia, że w sensie - Paddingtona ?
Szacun...nie podjęłabym się chyba ...To już wolę "Frozen"- łatwiej coś wykombinować ;).
Biała czekolada mi się nie nada :(...Jest bardziej "kremowa", niż biała, a do Frozen jednak musi być śniezna biel...Mam w sumie trochę białej masy cukrowej...może sama bym te płatki ulepiła- większe trochę , kilka , dla ozdoby- resztę tymi gwiazdkami białymi "opędzę " ;).
Ale tort urodzinowy to na razie "melodia przyszłości", zmierzę się z tym, gdy przyjdzie październik. I może do tego czasu coś jeszcze "trafię". W "Panduro..." też mają fajny dział "cukierniczy" :D.
Póki co, muszę wykombinować coś na pożegnanie starego przedszkola. Przedszkole duże...więc jeśli ciasto, to wielka blacha...A moze nie ciasto....może coś innego przygotować? Macie jakieś pomysły? Warunek- musi być duuuużo i zjadalne przez dzieci ;).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej