Regionalne > Odense
polskie bułki
pieki:
siemka do wszystkich z nyborga co myślicie o polskich bułkach ;D prosze o opinie bo jest to morzliwe produkcja bułek
yoursoul:
A czemu nie polski chleb ? Jak dla mnie tutejsze bulki sa calkiem OK
lilia:
Ile ludzi, tyle gustów.. z kolei ja uważam,że chleb ,niemal jak polski, jest do kupienia choćby w Bilce..
A co do bułek,cóż, rzeczywiście uważam,że są ohydne- miękkie i gumowe... Ale wystarczy kupić bułki do odpieku, które zresztą w Polsce są odpiekane "na gotowo" w każdym niemal markecie i mamy to samo.
Nie ma tych tradycyjnych, drożdżowych z"przedziałkiem pośrodku".
Ale ja właściwie niemal nie jadam pieczywa,więc moja wypowiedz nie ma większego znaczenia..
RybkaWillego:
A ja uważam, że Polskie bułki z przedziałkiem są najlepsze. Wczoraj przyjechał do mnie tata z Polski i przywiózł ich całą reklamówkę.
Pycha :P :P
mawi:
lilla te bułki z supermarketu które się wypikuje w sklepie są dobre zaraz po upieczeniu ,potem robią się gumowe. Najgorszy syf jaki jadłam ,
Bułka z przedziałkiem nazywa się poznańska , mi brakuje wrocławskich zwykłych bułek i drożdżówek . Robiłam przez jakiś okres drożdżówki z makiem i nawet dobrze się sprzedawały , tylko ja robiłam sama masę dodawałam też marcepan zamiast aromatu (były pyszne)
Chleb Polski żeby tu produkować trzeba by było sprowadzić mąkę żytnią i dobrego piekarza co zrobi dobry zakwas . (mąka duńska jest za słaba )
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej