Regionalne > Odense

polskie bułki

(1/4) > >>

pieki:
siemka do wszystkich z  nyborga co myślicie o polskich bułkach  ;D prosze o opinie bo jest to morzliwe produkcja bułek

yoursoul:
A czemu nie polski chleb ? Jak dla mnie tutejsze bulki sa calkiem OK

lilia:
Ile ludzi, tyle gustów.. z kolei ja uważam,że chleb ,niemal jak polski, jest do kupienia choćby w Bilce..
A co do bułek,cóż, rzeczywiście uważam,że są ohydne- miękkie i gumowe... Ale wystarczy kupić bułki do odpieku, które zresztą w Polsce są odpiekane "na gotowo" w każdym niemal markecie i mamy to samo.
Nie ma tych tradycyjnych, drożdżowych z"przedziałkiem pośrodku".

Ale ja właściwie niemal nie jadam pieczywa,więc moja wypowiedz nie ma większego znaczenia..

RybkaWillego:
A ja uważam, że Polskie bułki z przedziałkiem są najlepsze. Wczoraj przyjechał do mnie tata z Polski i przywiózł ich całą reklamówkę.
Pycha :P :P

mawi:
lilla te bułki z supermarketu  które się wypikuje w sklepie są dobre  zaraz po upieczeniu ,potem robią się gumowe. Najgorszy syf jaki jadłam ,
Bułka z przedziałkiem  nazywa się poznańska , mi brakuje  wrocławskich zwykłych bułek i drożdżówek . Robiłam przez jakiś okres drożdżówki z makiem   i nawet dobrze się sprzedawały , tylko ja robiłam sama masę  dodawałam też marcepan zamiast  aromatu (były pyszne)
Chleb Polski żeby tu produkować trzeba by było sprowadzić mąkę żytnią i dobrego piekarza co zrobi dobry zakwas . (mąka duńska jest za słaba )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej