Regionalne > Odense

polskie bułki

<< < (2/4) > >>

lilia:
mawi, jeśli ktoś wychodzi z takim pomysłem, to chyba ma takie możliwości.
Co do odpiekanych bułek.. cóż, ale to to samo, co dostaniesz w polskim markecie..

Wypiekałaś drożdzówki ?! Rany, gdzie..? Bo mnie akurat też tutaj najbardziej tego brakuje.. Dzisaij zresztą obiecałam sobie kupić drożdże i upiec placek, bo zawsze kiedy tutaj jestem, nachodzi mnie ochota na coś w ten deseń.. :-[

chleb:
hejka a ja tam sobie sam wypiekam polski chleb, mam dostęp do pieca dzieki znajomemu anglikowie ktory siedzi tu juz 15 lat i twierdzi ze dania to jest to, pozdrawiam

anioł22:
siemka ja też sam robie sobie chleb i jest całkiem  całkiem a bułki odpiekane w markecikach czy te gotowe do odpieku to nie to samo.

Manior:
Muszę się pochwalić, że przez przypadek znalazłem "polski chleb" !
Otóż można ten wypiek kupić w sklepie arabskim na osiedlu Bøgeparken (chyba nr 240) w Odense.
Jak do tej pory to chyba ten chleb najbardziej przypomina mi zarówno w konsystencji jak i w smaku
polski, pszenny chleb. Pieką go Turcy w Niemczech. Kosztuje 14 kr. za pokrojony bochenek - 1 kg.
Ma chyba z tydzień ważności. Trzyma sie ładnie.
Jak widzicie na załączonych obrazkach - połowę już zjadłem.  :D

Pozdrowienia

marcellina26102:
hej, ja znalazłam bardzo dobre pieczywo, moze nie poskie, ale o wiele lepsze od tego co mozna kupic w piekarniach dunskich, czy marketach. Wypiekane sa codziennie swieze bułki czy raczej buły-podłuzne podobne w kształcie do bagietek, oraz chleb. jesli ktos mieszka w okolicy Rodovre proponuje sprobowac, adres Pizzeria Matador, Deamningevej 66, Rodovre(100metrów od stacji Hvidovre)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej