Ogólne > Hydepark
Powrót do Danii
daniaa:
A to co, Wyżalśię.pl ? ;D
Wiele osób opowiadało mi zupełnie odwróconą sytuację i ucieka z Danii.
Chcesz teraz do Danii, gotowy zapylać na wózku, dowolne miejsce, miasto, wieś i inna zapyziała dziura? Gdziekolwiek, cokolwiek robić?... A gdyby tak w Polsce takie myślenie włączyć osiągnął byś więcej. W PL chciałeś od razu góry, biznesy, a skoro masz uprawnienia na wózek to dlaczego od tego nie zaczynałeś, tak ja chcesz to robić w DK, aby poźniej kabusewnikiem magazynu zostać? Bo w Danii nim nie będziesz :P Taki tam polish dream. I nie pultać się, tylko do roboty ;D
ksiazecph:
jak juz byles i pracowales w dani przez trzy lata to glupa nie pal ze nie wiesz gdzie prace szukac
;D
w zaleznosci od twoim umiejetnosci jezykowych ale najlepiej w duzych miastach badz tam gdzie zatrudniala polakow bez jezyka
powodzenia
:)
daniaa:
... i pamiętaj, że to już nie ta sama Dania co (jak to określiłeś) "jakiś czas temu".
jaros:
Na wózku zapylac w Pl powiadasz? Hehe dobre za 2000 zł po 10h dziennie:) szczerze to jeśli ktoś pracował w Danii to później ciężko przestawić się na Polskie zarobki chyba każdy przyzna mi rację:) dawno tu nie zaglądam dlatego dopabuse piszę bo nie spodziewałem się , że tyle wspaniałych rad tu na mnie czekało; ) a co tzn , ze to jiz nie ta sama Dana?;) cos sie zmienilo? Dagepenge zabrali czy co , że tak lamentujecie:) Za tydzien jade do znajomego mieszka koło Kolding moze coś uda się znaleźć albo jakas pomocna dusza pomoże mi znaleźć pracę. Chodz skoro to nie ta sama już Dania to nie wiem czy są szanse:)
jaros:
Ksiazecph , a moze masz jakies info gdzie takie fabryki sie znajduja gdzie pracuja nasi rodacy? Wiesz mi to bez roznicy gdzie i jako kto będę pracowal póki co aby sie załapać gdzieś. Teraz pod wszystkimi firmami dk auta wiec juz Polaków się nie zlokalizuje chyba , ze po Cb radio heh:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej