Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

kuchnia dunska

<< < (2/3) > >>

jamjurand:
Nie wolno do przepisow podchodzic niewolniczo; nalezy sprobowac, zracjonalizowac, a pozniej uparcie eksperymentowac.
Z mielonego miesa mozna robic farsbrød; szybko, latwo, za kazdym razem z roznorakimi dodatkami (moje ulubione to feta, ziarna slonecznika, groszek,fasolka). Polecam mielone mieso jagniecia (hakket lammekød) . A poza ty nikt nigdy nie zrobi tak dobrych frikadeli jak tesciowa, ona przeciez trenuje regularnie i pilnie od 50 lat  :)

Jomir:
Oj, przepraszam :) nikt nie robi takich dobrych frikadeli jak moj maz.

willy:
A ja to co ??
Ja robie najlepsze :D

RybkaWillego:
A moja znajoma dunka do frykadelków dodawała płatki owsiane. Może byłoby to i smaczne gdyby ona nie przesadzała z ich ilością ( na 1kg  mięsa dawała 1kg płatków). Kotlety wychodziły jej dlatego bardzo twarde.

Poza tym zgadzam się z Willym, on robi najlepsze frykadelki ;)

mawi:
no to kiedy zapraszasz Willy na frikadelki ? 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej