Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej
kuchnia dunska
jamjurand:
Nie wolno do przepisow podchodzic niewolniczo; nalezy sprobowac, zracjonalizowac, a pozniej uparcie eksperymentowac.
Z mielonego miesa mozna robic farsbrød; szybko, latwo, za kazdym razem z roznorakimi dodatkami (moje ulubione to feta, ziarna slonecznika, groszek,fasolka). Polecam mielone mieso jagniecia (hakket lammekød) . A poza ty nikt nigdy nie zrobi tak dobrych frikadeli jak tesciowa, ona przeciez trenuje regularnie i pilnie od 50 lat :)
Jomir:
Oj, przepraszam :) nikt nie robi takich dobrych frikadeli jak moj maz.
willy:
A ja to co ??
Ja robie najlepsze :D
RybkaWillego:
A moja znajoma dunka do frykadelków dodawała płatki owsiane. Może byłoby to i smaczne gdyby ona nie przesadzała z ich ilością ( na 1kg mięsa dawała 1kg płatków). Kotlety wychodziły jej dlatego bardzo twarde.
Poza tym zgadzam się z Willym, on robi najlepsze frykadelki ;)
mawi:
no to kiedy zapraszasz Willy na frikadelki ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej