Ogólne > Dania i o Danii
Badania na cukrzyce i tarczyce
floof:
Witam! Mam pytanie czy lepiej zrobic badania na cukrzyce i tarczyce w danii czy w polsce? Jesli tak to trzeba miec skabusewanie od rodzinnego? Moze ktos robil takie badania tutaj i orientuje sie? Bede bardzo wdzieczna za porady :)
Jomir:
Co za roznica gdzie zrobisz?
Natomiast gdzie w Danii?
U lekarza rodzinnego, a zlecenie lekarza.
Roznie jest w roznych klinikach. U mnie wystarczy napisac maila do lekarza, a on odpisuje "umow sie z pielegniarka" (na pobranie krwi).
Jezeli nie masz mozliwosci kontaktu mailowego z lekarzemi, umow sie na wizyte.
happybeti:
Jeśli mieszkasz w Danii, jaki sens robić w Polsce?
Tak, jak Jomir napisała- zgłoś się do swojego rodzinnego, poproś o zlecenie wykonania takich badań i umów na termin pobrania krwi.Dalsze procedury już lekarz zaleci- może wysłac Cię z wynikami do specjalistycznej przychodni.Z reguły po ustaleniu leczenia przejmuje cię z powrotem lekarz rodzinny.
Egon:
Hej ja odpowiem prosto,jeżeli masz stalowe nerwy i lubisz długo czekać to oczywiście w Dani.i Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę ;D
zpatentem:
--- Cytat: Egon w 02 Kwi 2015, 11:48:40 ---Hej ja odpowiem prosto,jeżeli masz stalowe nerwy i lubisz długo czekać to oczywiście w Dani.i Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę ;D
--- Koniec cytatu ---
Czlowieku co ty bredzisz? Wizyta u lekarza; moze dwa dni,wyniki z laboratorium maks. 4. Ewt. kuracja przy pomocy lekow do zakupienia w dunskich aptekach bez potrzeby adaptacji polskich recept. Do Polski mozna jezdzic co pewien czas i w spoldzielniach lekarskich konfrontowac poczynania/wyniki leczenia dunskich lekarzy.
Poza tym w wiekszosci aptek chetnie i za darmo mierza poziom cukru we krwi i potwierdza moze, ze jestes hipohondrykiem :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej