Ogólne > Dania i o Danii

Badania na cukrzyce i tarczyce

<< < (5/8) > >>

Egon:
Zpatentem jakie wątpliwości nie rób sobie jaj to było w 2011 a poza tym ja nie jestem sportowcem .Proszę Cię nie odpowiadaj na moje posty. a moje podziękowania potraktuj jako sarkazm   ::)

Jomir:
Warto pamietac, ze operacje dzieli sie na ratujace zycie lub zdrowie i na plastyczne.
Wowczas prioryetuje sie. Nie wszystkie zabiegi wbrew pozorom, trzeba wykonywac natychmiast i nie zawsze my, choc nasz problem dla nas jest najwazniejszy, jestesmy najwazniejsi.

Kolejna rzecza, o ktorej warto pamietac, to to:
https://www.regionh.dk/Sundhed/Patientrettigheder/sygehusvalg/Sider/Udvidet-frit-sygehusvalg.aspx

NIe korzystacie ze swoich praw jako pacjenci, a narzekacie.

Egon:
Ja Danmark  er land med mange muligheden  ???

happybeti:
Jakoś, dziwnym trafem, wszyscy wieszający psy na dunskiej służbie zdrowia i wynoszący pod niebiosa polską, ZAPOMINAJĄ o jednym, podstawowym fakcie:

w Danii korzystacie z ubezpieczenia i "państwowej " opieki zdrowotnej. W Polsce "paniska z Danii", oczywiście, leczą się prywatnie.

Może spróbujcie odwrócic sytuację, co?  ;)

Spróbujcie skorzystać z państwowej słuzby zdrowia (leczenie u specjalistów)w Polsce , a w Danii spróbujcie prywatnie. Ciekawe, co wtedy powiecie o terminach itp.
Po porównaniu tych dwóch doświadczeń, może pogadamy ?

Ja ani na polską , ani na duńską opiekę zdrowotną zbytnio narzekać nie mogę- oczywiście, mając ŚWIADOMOŚĆ wszystkich ograniczeń, które z korzystania z "bezpłatnego" leczenia wynikają.
A skoro w Polsce jest tak wspaniale ze służbą zdrowia, to ciekawe, dlaczego niektórzy Polacy tak na niej psy wieszają i tak narzekają? Czyżby nie potrafili docenić tych wspaniałości, które polski system opieki zdrowotnej oferuje?
Intrygujące socjologicznie  ;) 8)

kingar12345:
A moze sa w aptece jakies paski na badanie cukru czy cos ??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej