Ogólne > Dania i o Danii
kupno samochodu na export
ksiazecph:
macie racje a ja spokoj
;D
zapytaj sie w urzedzie dunskim czy dunskie probne numery sa wazne po niemczech
proponuje przez szwecje - ystad do polski, krocej ale tez ryzyko ale mniejsze
zapytaj sie marka z glostrup to dowiesz sie wszystkiego z pierwszej reki
ja tez ciagle slyszalem ze rodacy sa wszechmocni a pozniej placza jak dzieci i jecza
jednemu uda sie drugiemu nie wiec wal na glupa przez niemcy bez ubezieczenia, przegladu auta itd. hehe
powodzenia
spoko, jestes polakiem wiec wal na glupa jak wiekszosc, uda ci sie to badz szczesliwi, jesli nie to nie jecz
:)
ksiazecph:
Waclaw przecytaj co zamiesciles
Du kan køre hjem med tyske prøveskilte (korttidsnummerplader) med en gyldighed på max 7 dage
mozesz dojechac do domu na tyske - niemieckich probnych tablicach ktore sa wazne do maks 7. dni
wiec dana osoba ma mozliwosc kupna probnych numerow niemieckich aby dojechac do domu przez niemcy ale jakiego? ile musi poza tym zaplacic dla niemiec za probne tablice, ubezpieczenie itd.? wiec podaj mu gdzie za ile i na jakich zasadach
;D
a przeciez pytanie jego bylo odnosnie dunskich probnych tablic
;D
Danske (faste) prøveskilte og danske prøvemærker kan efter tysk lovgivning ikke anvendes ved transport af et køretøj fra Tyskland til Danmark
na dunskich probnych numerach mozesz smigac przez niemcy ale nie spowrotem jednak musisz wykupic ubezpeczenie a za ile to zapytaj sie w rzedzie w dani
;D
ksiazecph:
z tym zapoznaj sie
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1875482
bo masz prawo smigac przez niemcy na dunskich probnych numerach ale musisz poniesc dodatkowe kosztowne oplaty
Indehaveren af et prøveskilt har ansvaret for, at der er tegnet ansvarsforsikring for kørsel med prøveskiltet. For kørsel med prøvemærker har SKAT tegnet en kollektiv ansvarsforsikring, der dækker EU-landene og EØS-landene (Island, Norge og Lichtenstein).
Det bemærkes, at der ikke er indgået aftale med andre lande end Tyskland om godkendelse af danske prøveskilte eller prøvemærker.
Ved kørsel med et prøveskilt i Tyskland bør den attest for brug af prøveskiltet, SKAT udsteder ved udlevering af prøveskiltet, medbringes tillige med forsikringspolicen. Ved kørsel med et prøvemærke i Tyskland bør den tilladelse til kørsel med prøvemærket, SKAT udsteder ved udlevering af prøvemærket, medbringes.
Indehaveren af et prøveskilt har ansvaret for, at der er tegnet ansvarsforsikring for kørsel med prøveskiltet
wiec musisz wykupic ubezpiecznie na auto a to dosc drogie ale zapytaj sie w urzedzie, ile
::)
ksiazecph:
mam nadzieje ze wartosc zakupu auta nie przekroczy wartosci ubezpieczenienia za przewoz go przez niemcy
:P
amager30:
do ksiazecph
nie wiem czy rozumiesz zwroty prøvemærke i prøveskilt, to nie to samo, jezeli troche przestudiujesz ten link ze skatu ktory sam podales to napewno zrozumiesz roznice
wiec generalnie prøvemærke(naklejki) sa juz z ubezpieczeniem, prøveskilt(metalowe z czeronymi literami) nie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej