poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.
 

Aktualności:



Autor Wątek: Varme hveder  (Przeczytany 8282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline faja

  • Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 118
  • Wiadomości: 787
  • Reputacja: +5/-1
Varme hveder
« dnia: 29 Kwi 2015, 19:52:27 »
W piatek mamy dunskie swieto, Store bededag, dzien modlitwy i pokuty, w ktorym sie nie pracuje i posci,  piekarnie sa zamkniete i w zwiazku z tym we czwartek piecze sie biale buleczki, ktore je podgrzane z maslem i dzemem przez caly dzien.
http://www.folkekirken.dk/aarets-hoejtider/store-bededag
tutaj przepis na buleczki z powyzszej stronki:
Opskrift på varme hveder

Tilberedningstid: 60 min.
Antal: 16 stk.

Ingredienser:
50 g gær
4 dl sødmælk
2 sammenpiskede æg
½ tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk sukker
1 kg hvedemel

Lun mælken let og udrør gæren heri. Tag 2 spsk af æggemassen fra til pensling og tilsæt resten. Drys salt, kardemomme og sukker over melet, og tilsæt mel efterhånden. Ælt dejen sammen til en let og smidig dej. Tildæk den og lad den hæve 30 minutter. Tag dejen ud på bordet, ælt den igennem og form dejen til 16 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, med ca. 1½ cm. imellem bollerne. Lad dem efterhæve 20 minutter. Pisk den gemte æggemasse med lidt vand og pensl bollerne. Bag dem ved 200 grader i ca. 18-20 minutter. Lad bollerne køle lidt af, flæk dem, læg dem tilbage på bagepladen med skærefladen og lad dem tørre i ovnen ved 200 grader i 4-5 minutter. Spises med smør og solbærsyltetøj.
Smacznego!



poloniainfo.dk

Varme hveder
« dnia: 29 Kwi 2015, 19:52:27 »