Ogólne > Hydepark
Wybory 2015.
mietek:
Witam
//www.youtube.com/watch?v=vrMU7fnUvrA
mietek:
Witam
mimo że, nie zmieniłem - co do zasady, swojego wcześniejszego stanowiska że, "nie głosując" - też się głosuje.(Metodologia przeprowadzania badań społecznych, oraz ich interpretacja)
Zmusiły mnie do zmiany swojego postępowania, więc wziąłem już udział w wyborach prezydenckich RP i oddałem już swój głos - korespondencyjnie.
Dlaczego?
Wydarzenia ostatnich dni w kraju - publikowanie kreatywnych sondaży - mających na celu zmanipulowanie wyborców, wykorzystywanie w dyspozycyjnej i propagandowej telewizji kłamstwa i oszustwa jako standardowych narzędzi - aby oczernić kontrkandydata, oraz powtarzanie jak mantry że, w Polsce jest dobrze i trzeba kontynuować dotychczasowy kierunek i sposób uprawiania polityki, - sprawiły że, postanowiłem tym Panom powiedzieć swoje skromne NIE.
Hasło " budujmy, nie burzmy dotychczasowych osiągnięć" ciągle powtarzane jest po prostu bezcielesnością dotychczasowym rządom, podkreśla podział na Polskę - "MY I WY" , Rządy i rządzeni. a nie na nie na Polskę A i B, jak nam się wmawia.
Te ogromne dysproporcje sprawiły że, władza nie chce lub wręcz nie widzi i sytuacji większości Polaków. Zrozumiałym więc jest że, nie chce tego stanu zmieniać.
Należąc do tzw. " młodych gówniarzy" jak to takich jak ja określił Michnik na stronach GW, pomimo wieku 50+, będąc za JOW w I turze, teraz wybrałem rozróbę i niepewność - głosowałem na Pana Andrzeja Dudę.
Pozdrawiam Wszystkich
mietek:
Witam
Sympatyków JOW polecam:
https://ruchjow.pl/#/
Strona poparcia dla JOW - Ruch obywatelski. Na stronie można wesprzeć finansowo jego działalność.
//www.youtube.com/watch?v=vrMU7fnUvrA
Wszystkiego miłego
newbie12:
--- Cytat: mietek w 21 Maj 2015, 07:49:02 ---wybrałem rozróbę i niepewność - głosowałem na Pana Andrzeja Dudę.
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, ze masz juz bilet do Polski?
mietek:
No co Ty?, chociaż - tak, w sierpniu odwiedzę może wnuki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej