Ogólne > Hydepark
Wybory 2015.
lutek:
Wskaż mi kobieto w którym momencie zacząłem Cię obrażać,że tak jedziesz jak na łysej kobyle po mnie wyzywając od "ciemnego ludu"?
Pokaż proszę odrobinę kultury osobistej jesli Cię na to stać.Codziennie tu zaglądam ale się nie odzywam bo wiem,że Wy tu tworzycie takie zgrane kółeczko w kilka osób,które lubią nosek do góry zadzierać i pokazywać szaremu Polakowi co to nie Wy...pół-duńczycy.Każda opinia inna od Waszej natychmiast jest kontratakowana i "huzia ja Józia" wszyscy razem.Ale budzicie tylko i wyłącznie na mojej twarzy usmiech politowania...nic więcej :D
Adieu....szkoda prądu na dysputy z wielmożnymi pół-duńczykami :D
happybeti:
Pretensje do nikogo innego, tylko do szanownego pana Jacka Kurskiego, który to o "ciemnym ludzie , który wszystko kupi", powiedział.
Mały rys historyczny, tak dla przypomnienia "niezależnym od rozumu" ;) :
W trakcie wyborów prezydenckich w 2005, Kurski, jako ówczesny szef kampanii L. Kaczyńskiego, rzucil temat "dziadka z Wehrmachtu" . Na wątpliwości L.Kaczyńskiego,który, jak widac, do końca przyzwoitości nie zatracił , czy to nie zbyt świńskie i grubymi nićmi szyte, Kurski odpowiedział "Ciemny lud to kupi".
No i kupił, "dziadkiem z Wehrmachtu" Kaczyński przechylił szalę zwycięstwa na swoją stronę.
Więc, jak mówiłam, pretensje do tych, którzy WŁASNY ELEKTORAT "ciemnym ludem, który wszystko kupi" , nazwali.
Że mieli 100% racji- zgadzam się.
NIGDY W ŻYCIU nie głosowałabym na kogoś, kto by mnie tak nazwał.
Ale...i tu jest clou sprawy :)
Nazywający WIEDZIELI, że moga sobie pozwolić na nazwanie swojego elektoratu "ciemnym ludem" , a ten I TAK na nich zagłosuje 8).
Czego to dowodzi?
Chyba jednego- że ciemny lud to ciemny lud i zrobić z nim można wszystko ::)
A...tak mi jeszcze przyszło do głowy...
Może "lutek", bidulek, nie wiedział, że ci, na których głosuje, uważają go za ciemny lud?
I teraz pytanie za 100 punktów :) - czy posiadając wiedzę o tym, co myślą o nim ci, na których głosował , NADAL by głosował na nich? ;P 8)
cwsm111:
Jednak da sie ciemnym ludem przyćmić ,kadencje Komorowskiego i co za tym idzie 8 lat sukcesów koalicji PO_PSL.
Ignorancja ,zadufanie , nieporadność i chamstwo dostały kopa w dupe, ot cala filozofia a wy szukacie drogiego dna , większość glosowała nie za Duda ale przeciwko Komorowskiemu , a taki system glosowany jest w pisany w nasza tradycje parlamentarna.
A gamonie z PO zaskarbili sobie tak wdzięczność wśród społeczeństwa ,ze dostana taki łomot podczas najbliższych wyborów , ze pozostawcie sily na gownoburze w pozmniejszam terminie.
Ja miałem do końca nadzieje ze żaden nie wygra.
happybeti:
--- Cytat: cwsm111 w 26 Maj 2015, 20:12:51 ---Jednak da sie ciemnym ludem przyćmić ,kadencje Komorowskiego i co za tym idzie 8 lat sukcesów koalicji PO_PSL.
Ignorancja ,zadufanie , nieporadność i chamstwo dostały kopa w dupe, ot cala filozofia a wy szukacie drogiego dna , większość glosowała nie za Duda ale przeciwko Komorowskiemu , a taki system glosowany jest w pisany w nasza tradycje parlamentarna.
A gamonie z PO zaskarbili sobie tak wdzięczność wśród społeczeństwa ,ze dostana taki łomot podczas najbliższych wyborów , ze pozostawcie sily na gownoburze w pozmniejszam terminie.
Ja miałem do końca nadzieje ze żaden nie wygra.
--- Koniec cytatu ---
Do końca???
W sensie...eee...że wybieramy miedzy Dudą i Komorowskim i...żaden nie wygra ???
Hm...może by tak warto przypomniec sobie , na czym polega II tura - że KTÓRYŚ MUSI wygrać...
Ludzie jednak są ...zadziwiający...;)
A co do owej "ignorancji, zadufania i nieporadności" - cóz, jak widac, ludzie maja krótką pamięć.
I zapomnieli juz, w jakim stylu rządził PIS przez te 18 miesięcy, po których społeczeństwo na 8 lat powiedziało "tym panom dziękujemy".
Widzisz różnicę ?
PO, w czasach kryzysu światowego, rządziła 8 lat.
PIS, w czasach koniunktury gospodarczej, dał radę 18 miesięcy, wygryzając skutecznie swoich koalicjantów , montowanymi przeciw nim aferami. Kaczyński likwidując bez skrupułow koalicjantów, miał nadzieję na przyspieszone wybory i samodzielne rządzenie. Przeliczył się, bo społeczeństwo mu podziękowało.
"Spieprzaj dziadu" , "ciemny lud to kupi", "panie Prezesie, melduję wykonanie zadania " czy " Biedronka to sklep dla biedoty" WCALE nie mówią o zadufaniu i chamstwie PIS, nieee, skądże, to wyraz "miłości do ludu" 8)
"Wysokie standardy PIS " ?
No, to przypomnijmy sobie czołową postac tej partii , szczęśliwie przed wyborami wyrzuconego Hofmana. Którego żona, po załatwieniu lukratywnej posadki w zarządzie KGHM , natychmiast , bidulka, "trwale się rozchorowała" . Taka była nieporadna , że musiała za taksówki płacić sejmowymi voucherami. I, zgadnijcie, Państwo, co się stało, gdy to wyszło na jaw? Ano, taksówkarz, który to zgłosił, zaraz stracił pracę. Takie to "prawo" i "sprawiedliwość".
A pan senator PIS Bierecki i jego "fundacja", na którą przelał sobie pieniądze ze SKOKów ?
A afery ze spółkami "Srebrna" i "Telegraf" ?
A "gdy mój brat zostanie prezydentem, ja nie będę premierem" ?
A , pozal się boże, "polityka zagraniczna " Fotygi i jakim bylismy posmiewiskiem całej Europy za sprawa ówczesnej pani Rzecznik Praw Dziecka, która zajmowała sie ochroną dzieci przed Teletubisiami ;D...?
Taaa...idzie stare, dziadu, idzie stare...
Mieliście dość "arogancji władzy" ?
No, to zobaczycie, co MOŻE "władza", z takimi ludźmi jak Ziobro z Macierewiczem i panną Pawłowiczówną (jako np ministrem oświaty 8)) . Z "Jojo-adidaskiem-Brudzinskim" i reszta "elyty yntlygiencji " (wymowa oryginalna Prezesa) .
Holger:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,17989076,List_mlodych_wyborcow_do_PO__Wkurzyliscie_ludzi.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej