Regionalne > Århus, Aalborg ...
Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego
bart656:
Mam tylko jeszcze nadzieje, ze dozyje czasow jak Tuska przywioza w kajdankach i reszte złodziejaszkow z PO.
dobrej nocy
http://wpolityce.pl/polityka/245604-happening-siary-czuje-zmiane-niedziela-i-wszystko-jasne-niedziela-bedzie-dla-nas-wideo
Jomir:
No to teraz do walizek i do domciu, do domciu... Wasz prezydent w koncu obiecal, ze wrocicie do kraju :)
lonewolf:
cyt; daniaa
" Teraz, w dzisiajszych czasach wyjeżdżamy po prostu dla kasy. Jak czytam te wasze "cierpienia" to śmiać mi się chce. Poczytajcie trochę historii ludzi internowanych, wydarzenia niszczące nadzieję, rodziny i przestaniecie narzekać na takie pierdoły polityczne."
Racja , tylko Ci ktorzy za ta wolnosc siedzieli i cierpieli...jakos raczej w wiekszosci czy tlumnie nie powracali, chociaz mogli i nic im nie grozilo, rodzi sie pytanie- dlaczego ?
Po pierwsze...wyjechalem za granice aby zyc normalnie , bez obaw o jutro-jest to niezaprzeczalnie argument materialny, po drugie ..aby zapewnic lepszy start swojemu dziecku -edukacji , godnego zaplecza socjalnego,znalezienia pracy na wyzszym stanowisku, czego kraj pochodzenia by mu raczej nie zapewnil , bez wzgledu na jakakolwiek frakcje rzadzaca. Po trzecie ze wzgledu na to , ze w wieku produkcyjnym wielokrotnie slyszalem ubiegajac sie o prace , iz jestem "za stary" i niedlugo zaczna rozwijac mi sie" choroby zawodowe" (mechanik-kabusewca) - bo po tylu latach pracy w kanalach to musza
Znudzilo mi sie probowanie wiazania zkonca z koncem , pracy za bandyckie wynagrodzenie , przebranzawiania sie, chodzenia na kursy , desperackich prob znalezienia pracy, pracy na czarno aby jakos to bylo...
Wiec dlatego tu jestem aby zyc sobie normalnie i patrzec sobie w przyszlosc przez "rozowe okularki"
Nie czuje sie pokrzywdzony przez los bo kazdy jest kowalem wlasnego , nikt nikomu nie zabrania polepszenia swoich warunkow bytowych , chociazby ppoprzez wyjazd za granice i podjecia tam pracy , jezeli sa ku temu warunki jakie dalo nam uczestwnictwo w UE
Cyrk polityczny na calym swiecie mnie nie interesuje - bo z calego swiata nie pochodze tylko z Polski i sytuacja w tym kraju mnie o dziwo jeszcze obchodzi ,tylko ze wzgledu na starsza czesc rodziny jak tam pozostala, ktorej moge bardziej pomoc z tego miejsca niz gdybym byl w kraju.
Pokolenie "steropianowych "politykow musi odejsc w zapomnienie , ster musi przejac normalne pokolenie nie skazone calym tym balaganem w glowach jaki maja poprzedni czy obecni politycy
Tak dlugo jak beda sie "zrec" nic tego kraju nie zmieni
W tej chwili mamy nowego Prezydenta - gratuluje, niech mu sie darzy, wiadomo nowa miotla nowe porzadki a ze jego poprzednicy mnie do siebie nie przekonali nie sadze aby w tym przypadku bylo inaczej - tu "rozowe okularki" po raz kolejny nie zadzialaja.
Kazda ekipa rzdzaca ma swoje upadki i wzloty , afery , klotnie tylko niech spobuja chociaz raz wzniesc sie ponad podzialy i cos zaczna dla tego kraju robic bo " tonie" a nie tylko rozliczac sie wzajemnie od tylu lat, poprawiac wkolko jedni po drugich tlumaczac , ze "oni" to spieprzyli a teraz "my " musimy to naprawic, przestana szukac "hakow" jedni na drugich a zajma sie tymi , co jeszcze pozostali , normalnymi obywatelami , ktorzy w koncu ich wybrali obiecujac wielokrotnie wszystko a zarazem nie realizujac podjetych zobowiazan pozniej z wiadomych powodow -oni juz maja
Pozdrawiam
newbie12:
Komentarze w zagranicznej prasie mówią same za siebie: zachod jest w szoku a rosja się cieszy
lutek:
--- Cytat: Jomir w 24 Maj 2015, 22:23:23 ---No to teraz do walizek i do domciu, do domciu... Wasz prezydent w koncu obiecal, ze wrocicie do kraju :)
--- Koniec cytatu ---
Taki sam Nasz jak i Wasz...a co Ty już pół-dunka jesteś i nie szanujesz urzędu głowy państwa polskiego?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej