poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Problem z wysłanie zeznania online  (Przeczytany 4469 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cinecki1988

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Problem z wysłanie zeznania online
« dnia: 07 Cze 2015, 10:29:54 »
Witam.
Potrzebuje pomocy. Za pomocą konta TastSelv chce wysłać online Ret årsopgørelsen za 2014 rok,niestety po wypełnieniu rubryk,które mnie dotyczą(jest ich mało) i wciśnięciu przycisku "Godkend" nic się nie dzieje,żadnego potwierdzenia,żadnej informacji...Czy gdzieś na swoim koncie TastSelv mogę sprawdzić czy moje poprawione zeznanie doszło do SKATu,czy dostanę jakąś informację na maila? Czy miał ktoś podobną sytuację? Dodam,że nie dostałem do tej pory ani na koncie TastSelv anie pocztą na adres zamieszkania wstępnego rozliczenia podatkowego za 2014,pisałem o tym do nich,ale napisali mi,że mam wypełnić Ret årsopgørelsen za 2014...

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
Odp: Problem z wysłanie zeznania online
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Cze 2015, 11:16:42 »
Wprowadzanie zmian do propozycji rozliczenia sporzadzonego przez Skat nie jest rownoznaczne z wysylaniem tych zmioan do SKAT. Zmian do rozliczenia nie wysyla sie do Skatu. System sam je wprowadza i zmienia twoje rozliczenie. Przyjecie zmian jest zawsze pokwitowane w zakladce "Kvitteringer.....". Sprobuj wejsc do swojego rozlicznia Årsopgøresle i zoabcz czy masz nowe rozliczenie. Jezeli nie masz, to bedzie informacja dlaczego nie masz rozliczenia. Nie zawsze Skat aktualizuje wprowadzone zmiany natychmiast on-line.  Jezeli nie masz nowego rozliczenia i nie masz pokwitowania przyjecia zmian, oznacza to, ze nie zostaly one wprowadzone tak jak nalezy. Byc moze nie wpisales do odpowieniego "okienka" powodow wprowadzania zmian, bo nalezy je podac, jezeli Skat przy wprowadzaniu przez ciebie tychoe zmian o to poprosi.

Offline cinecki1988

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Cze 2015, 12:12:35 »
Gdy wchodzę na "Årsopgørelse " za rok 2014 mam napisaną taką informację: "Din årsopgørelse for 2014 er ikke klar endnu.
Det skyldes, at du eller din ægtefælle mangler at selvangive, eller at SKAT er ved at behandle dine oplysninger (læs mere om, hvorfor årsopgørelsen ikke er klarÅbner nyt vindue). Od kiedy utworzyłem TastSelv konto cały czas ona widnieje i nigdy sięnie zmieniła.

Pisałem wiele maili do Skat,że nie przysłali mi wstępnego rozliczenia i co mam robić teraz i oto ich odpowiedź(tłumaczenie własne): "Poprosiliśmy o zmianę swojej decyzji podatkowej za 2014 Jako alternatywę można zmienić zawiadomienie o naliczeniu podatku online za pośrednictwem e-podatków (E opodatkowaniem). W przypadku korzystania z tej opcji, można wyświetlić wynik zmienione informacje Direkt.

Jak zmienić zawiadomienie o naliczeniu podatku:

- Zaloguj się do e-podatku poprzez www.skat.dk/tastselv

- Kliknij przycisk "Zmień rocznego zeznania sprawozdanie / podatkowego" (Zmiana decyzji podatkowej / zeznanie podatkowe)

- Kliknij "Rok" (rok)

- Wypełnij pole "Justify zmiany" (podanie powodu wprowadzonych zmian)

- Wprowadzeniu prawidłowej kwoty w odpowiednim polu

- Kliknij przycisk "Akceptuję" (akceptacji)"

Więc zrobiłem wszystko oprócz podania przyczyny wprowadzenia zmian,ponieważ nie mogę znaleźć takiego pola. W którym miejscu znajduje się to pole?

Skoro SKAT napisał mi,że mam to zrobić to jeżeli wykonam te polecenie to chyba wystarczy wg mnie,żeby mogli mnie rozliczyć czy coś jeszcze muszę zrobić,bo ja już nie mam pojęcia o co w tym chodzi....?

Offline ksiazecph

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 21
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Cze 2015, 16:32:18 »
napisali przeciez ze twoje rozliczenie nie jest jeszcze gotowe gdyz oczekuja na dane podatkowe twoj badz twojej zony badz te dane ktore wczesniej podales sa nadal w trakcie rozpatrywania/ sprawdzania wiec musisz wprowadzic korekte wlasciwie uwzgledniajac zone badz ciebie albo poczekac az skat skontaktuje sie ponownie z toba

albo zadzwon do nich, zamow czas i osobiscie w skacie to zalatw

albo niech ktos znajacy dunski w tym ci pomoze online

Offline cinecki1988

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Cze 2015, 18:48:08 »
 Jestem kawalerem,nie mieszkam w Danii,pracowałem przez krótki okres czasu i obecnie pracuje i mieszkam w PL i specjalnie jechać do Danii do SKATu...druga sprawa trzeba się jeszcze umieć z nimi dobrze porozumieć,wystarczy złe zrozumienie czegoś i będą dalej problemy...
Więc jeśli wyślę im tą korektę powinno być ok?
Czy wiecie może w którym miejscu znajduje się to pole/rubryka do napisania powodu korekty bo kilka razy przeglądałem i nie znalazłem tego...:/

Offline ksiazecph

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 21
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Cze 2015, 13:26:01 »
juz nie mieszkasz w dani a nadal nadal masz aktualne/ wazne nemid itd.

;D

jak sam sobie nie dajesz rady to w polsce jest wiele tlumaczy/ doradzcow ktorzy ci pomoga

;D

jak jestes sam to moze wyslales korekte podatkowa ktora nadal jest w trakcie rozpatrywania wiec nie jestes w stanie wyslac ponownej korekty i ponownej zanim wczesniejsza sprawa nie zakonczy sie 

badz skat kontroluje twoje wczesniejsze zeznanie podatkowe i prawomownosc

jak co to zadzwon do skatu i zapytaj sie o szczegoly bez przyjazdu do dani

:) :)

Offline cinecki1988

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Cze 2015, 18:11:49 »
Pracowałem tylko 5 tygodni,utworzyłem sobie konto TastSelv aby móc widzieć wstępne rozliczenie,niestety takowego mi nie wystawiono,do niedzieli (08.06.15r.) nie wysyłałem żadnych dokumentów czy formularzy do SKATu,w niedziele próbowałem wysłać korektę wypełniłem pola,które mnie dotyczą, nacisnąłem przycisk akceptacji i nic się nie dzieje, może dlatego,że nie napisałem powody wprowadzania zmian,ale takiego pola nigdzie nie znalazłem, pytałem wcześniej na forum gdzie jest takie pole ale niestety nie uzyskałem odpowiedzi...więc nie możliwe jest by rozpatrywali coś..

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 08 Cze 2015, 18:11:49 »

Offline cinecki1988

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Cze 2015, 10:13:05 »
"Byc moze nie wpisales do odpowieniego "okienka" powodow wprowadzania zmian, bo nalezy je podac, jezeli Skat przy wprowadzaniu przez ciebie tychoe zmian o to poprosi"

Czy ktoś orientuje się gdzie dokładnie znajduje się to "okienko" lub pod jaką dokładną nazwą,bo szukałem ponownie kilka razy i nie znalazłem...?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #7 dnia: 09 Cze 2015, 10:13:05 »

mam problem zezrozumieniem angielskich slowek

Zaczęty przez piatkaDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 12648
Ostatnia wiadomość 04 Gru 2007, 15:08:04
wysłana przez piatka
problem z ubezpieczeniem auta w Alka

Zaczęty przez marinaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 18879
Ostatnia wiadomość 05 Mar 2010, 11:07:02
wysłana przez vera
problem z wydaniem CPR (albo z pracodawcą)

Zaczęty przez Tomasz RakowskiDział Podatki

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 10559
Ostatnia wiadomość 29 Lis 2010, 10:47:23
wysłana przez CHOINA
Problem z logowaniem sie do banku

Zaczęty przez patrykos93Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 16774
Ostatnia wiadomość 15 Wrz 2016, 20:03:06
wysłana przez daniaa
Problem