Ogólne > Hydepark

integracja z Duńczykami, kultura, wartości

<< < (8/8)

zpatentem:
Mnie absolutnie nie zaskoczyly, prosze pani moderator. Dr. Guru alias Roga powinien moze otworzyc watek dunskie wybory, bede chetnie partycypowal, nic sam nie bede otwieral bo mow do slupa...takie mam doswiadczenia w otwieraniu :)

"Kobitka" powinna opisywac (jest wlasnie jakos zoobowiazana) swoje nowe poczynania aklimatyzyjne :)

happybeti:
daniaa, KOMPLETNIE nie skumałeś przekazu :)
Czy ja GDZIEKOLWIEK twierdzę, że Góry Stołowe, Alpy Francuskie czy Wyspy Dziewicze  NIE SĄ przepiękne ????
Czy mówię, że Fionia jest piękniejsza OD WSZYSTKIEGO ???
Nie:)
Ja tylko stwierdziłam, że lubię mieszkać na moim "zadupiu", czuję się tu dobrze i podoba mi się tu :).
Coś w tym złego???
Trzeba od razu swoje trzy grosze?
Ty widzisz świńskie farmy, jak chatki ze strzechą, z malwami przed nimi...Może do Himalajów czy norweskich fiordów się nie umywają, ale trzeba cieszyć się i takimi widokami i czerpać przyjemność z mieszkania w takiej spokojnej, sielskiej okolicy. Co w tym dziwnego, że komuś może się podobac mieszkanie na zadupiu ? ;)
Jak już pisałam- jeden lubi fiołki, inny woli róże. Licytowanie sie , czyje "lepsiejsze" , moim zdaniem, CAŁKOWICIE BEZ SENSU .
I zaśmieca wątek.

Jomir:
No dobra, tosmy podyskutowalismy, a teraz wracamy do tematu :)

daniaa:
Racja, jakieś fiołki i róże.
Jolcze, myślę, że powinnaś znaleźć pracę, najlepiej taką z nadgodzinami i nie będziesz miała czasu na takie przemyślenia i zawracania sobie głowy tym docieraniem do Duńczyków ;) Nie będzie czasu na te dalsze rodziny, tylko zajmiesz się swoją bliską dla Ciebie. A może z czasem, pracując (współpracując) z tym ludem integracja sama przyjdzie.

Ps. kurcze, w DTP robiłaś, w Polsce miałaś dobrą pracę, a tak w Danii siedzisz bez roboty. Moja przyjaciółka z dobrym, polskim doświadczeniem zawodowym, po kilku latach we Włoszech nie wytrzymała i swojego Włocha zabrała do Polski. Ależ podczas wizyt zazdrościłem im włoskiego klimatu :) Ale to nie wystarczyło, brakowało wielu innych rzeczy. W Polsce już od 2 lat, ona w końcu w swoim zawodzie, a i Włoch zadowolony również w zawodzie. 
To tylko taka jedna z opcji na przyszłość :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej