Ogólne > Dania i o Danii

Auto w Danii

<< < (3/3)

Pyzia2106:
Depresji dostaje jak widzę ceny tych wszystkich malutkich samochodów...
Przejrzałam fora od góry do dołu i na boki też, ale nic konkretnego nie wyczytałam dla siebie. Najbardziej interesuje mnie to czy bedac zameldowana z moim narzeczonym pod jednym adresem, bez dzieci czy to coś w ogółe zadziała. Nie chce wydawać tutaj pieniedzy na lepsze auto bo w następnym roku wychodzę za mąż, a do tego czasu musze jakoś sie poruszać po tym "kochanym" kraju  :(

core82:
Pyziu tak zyciowo .... dzis to twoj narzeczony a jutro juz niestety moze byc nie .... nie masz szans  na pozwolenie na jazde polskim autkiem niestety ..... to nie jest takie latwe jak sie niektorym osobom wydaje
Tak jak spooky napisal - jesli masz kontrakt na czas okreslony ( bodajze ponizej 185 dni w roku)to mozesz smialo jezdzic na polskich blachach ( jesli ktos wie dokladnie to niech mnie sprostuje)
Jesli masz kontrakt na stale - Twoim centum zyciowym musi byc Polska ( rodzina wlasne dzieci maz ,partner  mieszkajacy pod tym samym adresem)
Jednym slowem musisz udowodnic to ze masz rodzine w Polsce i tam prowadzisz gospodarstwo domowe a Dania to tylko miejsce w ktorym pracujesz i sypiasz ze wzgledu na odleglosc

Pyzia2106:
Dzieki bardzo za informacje ;)

roga:
We wniosku o pozwolnie nalezy podac Ægtefælles/samlevers navn og bopæl (nazwisko i adres wspolmalzonka/osoby z ktora sie wspolzyje). Generalnie panie w Skat Motor zwracaja uwage na to czy podane nazwisko jest identyczne z nazwiskiem wnioskodawcy, zapominajac, ze rowniez w malzenstwie mozna miec rozne nazwiska (np. zachowac nazwisko panienskie). Jezeli mowa o roznych nazwiskach, to w zaleznosci od gorliwosci pan ze Skat Motor, moga one poprosic o dokumentacje wspolnego zameldowania, a nawet zdarzylo sie, ze poproszono o udokumentowanie czy faktycznie jest mowa o konkubinacie (2 lata prowadzenia wspolnego gospodarstwa domowego = zameldowanie, jakies wspolne ubezpieczenia itp.). Gneralnie zadawalaja sie dokumentacja wspolnego zameldowania.   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej