Ogólne > Hydepark

Co sadzicie o obecnym temacie uchodzcow?

(1/80) > >>

lonewolf:
A taki goracy temat....

happybeti:
Też mnie kusiło, by go poruszyć- zreszta w innych wątkach trochę nawiązywałam.
Jak dla mnie "Temat - uchodźcy, to POLSKI WSTYD ". I tyle. Znów Polska, Polacy, zachowują się jak pazerne, egoistyczne , pozbawione empatii i ludzkich uczuć buractwo. Znów się "popisaliśmy". I nie mówcie mi, że Niemcy i Austria też zamykają granice.Owszem, robią to. Ale ilu już przyjęli ?
Ilu przyjeła Dania - która jest prawie 8 razy mniejsza "ludnościowo" od Polski. Jak zachowuje się duńskie społeczeństwo, jak spontanicznie reagowali ludzie ?
Polska tłumaczy się "koniecznościa przyjęcia Ukraińców" . Bullshit. W ubiegłym roku o azyl w Polsce, ze względu na działania wojenne, poprosiło kilka tysięcy Ukraińców- nie pamiętam dokładnie liczb, coś ponad 2 tysiące . Zgadnijcie, ilu go przyznano...Ani jednej osobie.
Ja nie twierdzę, że akurat niesłusznie odmówiono im statusu uchodźcy. Mówię tylko, że "wycieranie sobie gęby" uchodźcami z Ukrainy, których NIBY Polska przyjmuje, to żenada i obciach.
Niedawno w dunskiej tv pokazywali ośrodki dla uchodźców w Polsce. Stoją puste. Telewizja pokazywała puste pokoje.
Inna rzecz, że ci uchodźcy wcale się do nas drzwiami i oknami nie pchają. To co tu robić aferę  na skalę międzynarodową ? Wystarczyłoby powiedzieć, że Polska chętnie przyjmie wszystkich uchodźców, którzy SAMI będa chcieli u nas zamieszkać, że zapraszamy .
Że niewielu chiałoby skorzystać z tego polskiego "raju socjalnego" ? Oczywiste.
I trzeba było to tak rozegrać, a nie , jak brzydka stara panna , bronic się przed "uwiedzeniem", którego nikt tak naprawdę nie chce na niej dokonać.
Obciach i żenada ze strony polskiej - i tyle.

zpatentem:
To jest temat rzeka.
EU jest sparalizowane i bezradne, chyli sie wg. mnie ku upadkowi, wymagane sa radykalne zmiany; panstwa wspolnoty graja juz przeciez solo, Schengen wlasciwie nie dziala. Politycy bredza o podziale 160000, a w jeden weekend przyjechalo/przyszlo 40000 do Niemiec.Mozna juz przeciez realnie mowic o 1.6 milionie nowych.

Nie ma miejsca w Europie na tylu muzulmanskich uchodzcow/lowcow szczescia, biorac pod uwage, ze sie jeszcze od lat nigdzie nie potrafili sie zaaklimatyzowac; islam sparalizowal permanentnie ich umysly.

Sprawdzanie statusu uchodzcow jest przeciez niemozliwym zadaniem do wykonania.W Gedser i Padborgu, znani przez policje, sympatycy IS pomagali uchodzcom w transporcie do Malmoe ???

Polska powinna byla, popisujac sie, przyjac 50000 uchodzcow, po paru dniach i tak juz by ich nie bylo.

ninczasek:
Uważam że Polska powinna przyjąć uchodźców, tylko mam jedno "ale" nie wiem czy w obecnej sytuacji i przy obecnych nastrojach Polaków to będzie dobre dla Muzułmanów. Jestem zszokowana jako jeszcze mieszkanka Poznania jak reagują moi znajomi (przedział wiekowy 26-30 lat) ,to co dzieje się Facebooku przechodzi ludzkie pojęcie. Dziwię się że niektórymi wpisami nie zajęła się prokuratura.
Polskie społeczeństwo przepełnione jest nienawiścią. Pochodzę ze wschodu Polski i tam zawsze panowało przekonanie że Żydzi są najgorszym narodem, teraz wchodzi tam moda na muzułmanów i cokolwiek złego się dzieje w Polsce to już są komentarze że to pewnie jakiś Arab zrobił;/ patrząc na moich rodaków odnoszę wrażenie że bliżej im do Putina niż do UE.
Odnośnie przyjazdu uchodźców Poznań ostatnio przyjął 10 rodzin z Syrii do dzisiejszego dnia zostały 3 reszta wyjechała szukać lepszego życia.

Tajga75:

www.sfora.pl/swiat/Koszmarny-mord-w-Danii-Zadzgala-matke-bo-chciala-byc-terrorystka-a80016?utm_source=o2_SG&utm_medium=Hotspot&utm_campaign=o2
http://www.pch24.pl/Mobile/Informacje/informacja/id/7441
www.pch24.pl/Mobile/Informacje/informacja/id/35210

Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej