Ogólne > Hydepark

Co sadzicie o obecnym temacie uchodzcow?

<< < (2/80) > >>

Emill:
Polacy boją się imigrantów, imigranci boją się że trafią do Polski...
Niemcy już raz wysyłali do nas ludzi pod przymusem, wszyscy wiemy jak to się skończyło.

Jomir:

--- Cytat: Tajga75 w 16 Wrz 2015, 15:33:19 ---

www.sfora.pl/swiat/Koszmarny-mord-w-Danii-Zadzgala-matke-bo-chciala-byc-terrorystka-a80016?utm_source=o2_SG&utm_medium=Hotspot&utm_campaign=o2
http://www.pch24.pl/Mobile/Informacje/informacja/id/7441
www.pch24.pl/Mobile/Informacje/informacja/id/35210

Pozdrawiam.

--- Koniec cytatu ---

CO ZA BZDURY!
sprawa szeroko publikowana z mediach dunskich, nic wspolnego z islamem nie miala.
Ot, pietnastolatka, ktora nie sypiala w domu, prowadzala sie z o polowe starszym facetem i o to byly awantury w domu, wiec gowniara zalatwila sobie "cisze w domu".

spooky:
Mieszkałem przez parę lat w dzielnicy nieciekawej ;) ... jak dla mnie nie powinno się mieszać kultur.
Pomoc - pewnie, na ich terytorium wybudować jakieś "miejsca pomocowe", ale kompletnie nie rozumiem tego wpuszczania przez granice. Merkel i Juncker chyba dostali na głowę, 2 ludzi, którzy praktycznie "rozwalili" wszystko. Dobrze, że były kraje, które powiedziały nie. Gdyby było jakieś głosowanie, referendum, to myślę, że ok. 80% jest przeciwko. Czytałem niemieckie forum, co ludzie o tym sądzą, oczywiście większość była na nie. Nie wiem, może macie jakichś w porządku znajomych, którzy wywodzą się z takiej kultury i dlatego w sposób trochę osobisty cały ten temat odbieracie, ale tak nie można.
150 000 nielegalnych imigrantów przekracza granice, gdzie praktycznie nie powinni się tu znaleźć, bez papierów, bez żadnych pozwoleń, to jest jakieś science-fiction, po co w ogóle mamy granice?

A ci ludzie nie wiedzą co to wolność słowa, wyboru, poszanowanie wartości drugiego człowieka, naprawdę myślicie, że im chodzi o schronienie? Przestańcie. I jak już wspomniałem, można było pomagać im gdzieś na terytoriach im bliższych.

A jak wszyscy są tacy pro ... to wybierzcie się na jeden dzień do nieciekawej dzielnicy, ale nie, gdzie nikogo nie ma, tylko tam, gdzie są chłopacy - faceci w wieku 15-30 lat, od razu zmienicie zdanie.

--- Cytat: ninczasek w 16 Wrz 2015, 07:09:04 ---Odnośnie przyjazdu uchodźców Poznań ostatnio przyjął 10 rodzin z Syrii do dzisiejszego dnia zostały 3 reszta wyjechała szukać lepszego życia.

--- Koniec cytatu ---
I jesteś zwolenniczką przyjmowania uchodźców? Wiesz kto to uchodźca? - lepszego życia? Mnie się w głowie nie mieści jak czytałem, że ci ludzie po 3-5 latach, zależnie od kraju, mogą dostać stałe pozwolenie na pobyt, a w międzyczasie zasiłki.
Uchodźcy?
A wszyscy, ot tak, mają przyjmować nielegalnych imigrantów? Wiesz co to jest islam, wiesz kto to jest terrorysta, myślisz, że jak się do nich uśmiechniesz, to oni się do Ciebie uśmiechną z powrotem?
A oni ... zafascynowani gościnnością europejską ... bezproblemowo wkomponują się w środowisko i będą dbać o kraj, ludzi dookoła?
Zobaczcie jaki porządek za sobą zostawiają, wędrując ...

beti - Ty z Fyn, tak? - polecam Vollsmose, szczególnie Egeparken, zdanie zmienisz w 5 minut. Parę samochodów tam kiedyś płonęło, poprzebijane opony w samochodach bywały, szyby również.
A teraz zastanówcie się na spokojnie, czy Duńczycy - jako naród wyznający jakieś tam wartości, kojarzą Wam się z takim zachowaniem? Spotkaliście się z tym, by Duńczycy (nie importowani) podpalali samochody? Jeśli się o takich sprawach mówi, to wiadomo kto to robi.

I jeszcze raz dla wszystkich zwolenników, Europa to Europa, ma swoje wartości i systemy prawne (ludzie nie biegają np. z maczetami i się nie mordują), ma też swoje granice, w głowie się nie mieści, by wpuszczać osoby, które nie mają żadnego legalnego prawa tutaj przebywać.
Naprawdę rozumiem, że w tamtym rejonie nie jest ciekawie, ale wpuszczając 150 000 ludzi, myślicie, że to coś rozwiąże? Będzie jeszcze gorzej, jak lawina ruszy, proszę, już się zaczyna:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/starcia-uchodzcow-z-policja-na-granicy-wegier-uzyto-gazu-i-armatek-wodnych/jz9hqh
Tylko głupiec (tzn. dwójka ich była) myślał, że wpuszczą sobie 150 000, a reszta obejdzie się ze smakiem.
Pomoc powinna przebiegać w inny sposób, aniżeli mieszanie kultur na terenie UE.

happybeti:
Spoky, bardzo Cię lubię i szanuję i rozumiem Twoje argumenty.
...może mam i robaczywe serce i mały mózg...ale...jako "cywilizowani" ludzie, mamy patrzeć z założonymi rękoma, jak TAM ludzie giną ?
Swoją drogą, AKURAT Polacy , PIERWSI, by "rzucić kamieniem" ?
W mediach duńskich- o jakich Polakach słychać?
O nas, normalnie żyjacych, pracujących, grzecznie płacacych podatki i udzielających sie  w swoich społecznościach, czy o tych , co okradają kontenery Czerwonego Krzyża czy wynoszą skrzynki alkoholi z marketów ?
Powiadasz "wyślijmy im pomoc TAM " . To znaczy- GDZIE ? Do Syrii ? Co komu po namiocie Czerwonego Krzyża, jak moze na niego spaść pocisk ?
NIE JESTEM za "rozpieszczaniem" uchodźców, ani za nadawaniem im szczególnych przywilejów. Przyjąć, zapewnić schronienie i "miskę strawy", opiekę lekarską , szkołę dla dzieci i dorosłych , jakieś kieszonkowe - nie za wysokie, ale tez nie uwłaczające godności . Umożliwić integrację na zasadach- "znajdziesz prace i mieszkanie , będziesz w stanie tu się utrzymać  na takich zasadach, jak inni cudzoziemcy spoza Unii, to pomyślimy o twoim pozostaniu w naszym kraju" . Na pewno taka "polityka" spowodowałaby "odsiew" . Zachód kusi "obietnicą raju" , tak, jak kusił Polaków w latach 80tych.
A przypomnę, że , jaka by ta nasza "komuna" nie była, to jednak bomby nam na głowy nie leciały , a mimo kolejek i kartek, ludzie nie głodowali. I nie wyjeżdżali ci "najsłabsi", tylko ci z pewnymi pieniędzmi i umiejący sobie na Zachodzie poradzić.
Nie mam teraz czasu na więcej , ale chętnie porozmawiam dalej ;)

vordingborg:
HB jako "cywilizowany" ludź, wcale nie musisz  patrzeć z założonymi rękoma, jak tam ludzie giną !
Weź sobie taką  rodzinkę na utrzymanie do własnego domu, nikt ci nie broni :D Zadbaj, dobrze nakarm, sypnij groszem i przypilnuj !!!
PS.  właśnie w TV pokazywali jakiegoś "uchodźce wojennego" który chce do Niemiec, bo Węgrzy karmią go makaronem  ;D ;D ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej