Ogólne > Rodzina ...
Kaucja na mieszkanie.
Marlena8:
Cześć wszystkim :-) Potrzebuję informacji.Przeprowadzamy się za dwa miesiące, z rodziną do Danii, mąż już tam pracę i chcemy wynająć mieszkanie na obrzeżach Odensy. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie się udać, jakie trzeba spełnić warunki i jak załatwia się pokrycie kaucji za mieszkanie, które chcemy wynająć, przez gminę, bo mam informację że Państwo na początku ,,drogi'' w Danii w ten sposób pomaga, gdy środki są niewystarczające. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
Jomir:
Panstwo na taka okazje udziela ZWROTNEJ pozyczki. By ja uzyskalc trzeba sie udac do kommune , w ktorej jest sie zameldowanym.
Marlena8:
Dziękuję za odpowiedz :-) No właśnie jeszcze nie jesteśmy zameldowani, dopabuse chcemy wynająć mieszkanie i się zameldować, a żeby wynając i się zamedować chcemy uzyskać pożyczkę od kommune. No i koło się zamyka, nie wiem jak to załatwić. A czy orientujesz się kiedy trzeba ją zwrócić?
faja:
Maz tu pracuje i nie jest zameldowany?
Wiec najpierw niech znajdzie mieszkanie i wtedy sprowadza rodzine.
Jomir:
--- Cytat: Marlena8 w 08 Paź 2015, 19:24:09 ---Dziękuję za odpowiedz :-) No właśnie jeszcze nie jesteśmy zameldowani, dopabuse chcemy wynająć mieszkanie i się zameldować, a żeby wynając i się zamedować chcemy uzyskać pożyczkę od kommune. No i koło się zamyka, nie wiem jak to załatwić. A czy orientujesz się kiedy trzeba ją zwrócić?
--- Koniec cytatu ---
Tego sie nie da zalatwic.
Dania udostepnia rynek pracy, nie pozyczek. Pobyt jest zwiazany z samoutrzymaniem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej