Ogólne > Rodzina ...

Kaucja na mieszkanie.

<< < (2/4) > >>

farvela:
Jest taka możliwośc. O pożyczkę starać sie trzeba w kommunie w której jest dane mieszkanie. My kilka lat temu ubiegalismy sie o taka pożyczkę. Złożyliśmy wniosek w kommunie (mieszkanie ze spółdzielni to było) i w ciagu tygodnia bodajże była
Odpowiedz. Nie wiem jak jest w innych komunach ale u nas trzeba ja spłacić w ciagu 5 lat.

Jomir:
Ale juz mieszkaliscie w Danii i jakis adres mieliscie. NIe mozna przyjechac z Polski i starac sie o pozyczke przed pierwszym zameldowaniem.

farvela:
Tez mi sie tak wydaje... Ze musza mieć pobyt, cpr i jakis "adres". Chodziło mi tylko o to ze o pożyczkę ubiegasz sie w miejscu nowego zamieszkania a nie miejsca zameldowania.
Ale tu sie tez zgodzę. Zeby móc sie ubiegać o taką pożyczkę trzeba juz "istnieć" w duńskim systemie. Pobyt, cpr, rejestracja adresu itp.

Jomir:
Dokladnie o to mi chodzilo :)

Marlena8:
Dziękuję, bardzo mi rozjaśniliście sytuacje. Mąż już od roku jest w Danii, pracuje i miał meldunek już w jednym miejscu, a teraz jest wymeldowany i chcemy wynająć mieszkanie przed moim i dzieci przyjazdem. Czyli rozumiem że w takiej sytuacji możemy się ubiegać o tą zwrotną pożyczkę w kommunie w miejscu tego nowego zamieszkania? :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej