Ogólne > Hydepark

Komentarze powyborcze?

<< < (9/83) > >>

zpatentem:
Ciekawe czy po kadencji PIS'u lista przewalek bedzie rownie dluga :) Jedno jest pewne Polska ma politykow na ktorych zasluzyla i ktorych ludnosc wybrala.

happybeti:
Tyle bzdur metodą "kopiuj -wklej", aż czytać sie nie chce.
Na przyszłosć bądź łaskaw napisać swoimi słowami i krócej, jeśli chcesz być traktowany jak poważny dyskutant.
Juz na pierwszy rzut oka widać manipulacje grubymi nićmi szyte. Albo przekłamania. Albo naginanie faktów do tezy. Albo w ogóle bzdury totalne, mające się nijak do tematu "przekręty", chyba jedynie mające za zadanie wydłużenie listy  8)

Mniejsza z tym, do tego stylu PISowców był czas przywyknąć, w końcu przez te 8 lat w opozycji nauczyli się, jak opluwac przeciwnika.

Co do "listy przekrętów PIS" - ja już na dzień dzisiejszy moge podać te, których się dopuścił w ostatnim czasie, NAWET JESZCZE  NIE BĘDĄC U KORYTA. Znając przekrój tej partii, nietrudno się domyśleć, co się będzie działo, gdy będą mieli pełen luz  :-\.
A by nie być gołosłownym- niechronologicznie, ale nie zagłębiając się zbytnio w przeszłośc, bo, jak wszyscy wiemy, ciemny lud cierpi na amnezję wybiórczą i to, co robią jego idole , jakoś szybko im umyka...;)
- finansowanie prywatnej ochrony Kaczyńskiego z subwencji państwowej- 260 mln rocznie
- afera ze SKOKami, które, przypomnę, powołało PC z Lechem Kaczyńskim , w celu finansowania PIS. Gdyby nie zdecydowana postawa PO i jej bezkompromisowe przepchnięcie ustawy o objęciu SKOKów nadzorem Krajowego Nadzoru Finansowego, tak, jak innych banków, dziś nie mielibyśmy "afery SKOKów", tylko tysiące ludzi, którzy stracili w nich swoje oszczędności. PO dosłownie w ostatniej chwili im te pieniądze uratowała (fakt, że zapłacili wszyscy, każdy obywatel "dołożył " do SKOKów parę stówek ) . Mogła nie ratować i pozwolic na taka sytuację ? Mogła :). Ale wtedy ludzie by mówili"Dlaczego nic nie zrobiliście w tej sprawie ".
A gdzie są pieniądze ze SKOKów ?
Ano, w prywatnych kieszeniach prominentnych działaczy PIS.
Pan senator (nomen omen  :P 8) ) Bierecki , pieniądze pobierane na ubezpieczenie finansów SKOKów , przelewał na konto własnej, prywatnej "fundacji". Gdzie one teraz są ? Bezpieczne. Na jego prywatnym koncie. Smaczku wszystkiemu dodaje fakt, że ciemny lud pisowski ponownie go wybrał na senatora.
-Posłanka PIS, Dorota Arciszewska-Mielewczyk , która wzięła kredyt na 5 mln i pokazała środkowy palec,sprzedając firme, na którą kredyt był wzięty, cypryjskiej spółce. Gdy sąd zainteresował się sprawą- surprise, surprise ! - właścicielem spółki zarejestrowanej na Cyprze tez byli państwo Mielewczyk. Jak to się ma do grzmienia PIS o wyprowadzaniu kapitału z Polski, to jeszcze inna para kaloszy.
-Prezydent Duda- jeżdżący zarobkowo na wykłady  na prywatną uczelnie w Nowym Tomyślu , a wpisujący sobie te wyjazdy w koszta "działalności poselskiej" i pobierający za to diety.
-O Hofmanie i jego biednej, chorej żonie już pisałam. Bidulka tak była schorowana, że zaraz po załatwieniu przez męża ciepłej posadki w zarządzie KGHM, natychmiast poszła na zwolnienie lekarskie i nie pokazała się więcej w pracy. A, że choroba była poważna, to musiała jeździć taksówkami po Warszawie- płacąc za nie sejmowymi voucherami. Taksówkarz, który o tym poinformował, stracił NATYCHMIAST pracę. Pani Hofman widocznie musiała "udac się do wód" w Hiszpanii, tez za pieniądze meza za sejmowe "kilometrówki" . Ale że "wody " jej się z "wódą" pomyliły, to jak lwica broniła pitego "pod stołem" alkoholu , który stewardessa usiłowała skonfiskować, powołując się na przepis, iż nie wolno na pokład wnosić swoich napojów, rowniez wydskokowych. To chyba "idea taniego państwa" według PIS  8).
-Pani Kempa latała sobie do Singapuru czy innej Tajlandii na szkolenia z ramienia Sejmu. I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie były to szkolenia z zakresu ...gender ;) :)). Od kiedy to pani Kempa jest aktywistką Gender ?

Co do "becikowego", na które trzeba mieć zaświadczenie od ginekologa, Tajga jedynie potwierdza moją tezę o amnezji wybiórczej.
Zapis ów został wprowadzony pod naciskami posłów prawicy, mając na celu doprowadzić do tego, by kobieta nie mogła ukryć ciąży, by np nie zdecydowała się na aborcję za granicą itp. Tak wczesna oficjalna rejestracja ciąży miała za cel kontrolę zarejestrowanych cięzarnych kobiet.

Piszę z pamięci, więc trochę to męczące, trochę bardziej, niż "kopiuj-wklej" .
Możnaby tak długo, ale rozwlekłych, nudnych postów nikt nie czyta  8).

Niektóre  "argumenty" Tajgi są tak durne, aż śmieszne.
Bo jakież to "przestępstwo" - wstrzymanie się od głosu w sparawie debaty o krzyżach w szkołach ??? Mamy konstytucyjnie zapisana wolność sumienia i wyznania, czy nie  ? Aha, już niedługo... :-\...
Więc bardzo dobrze byłoby jednak przeczytać to, co wkleił Tajga, ale uważnie, ze zrozumieniem. Okaże się wtedy, że z owej długiej listy , połowa przynajmniej w ogóle nie nosi znamion jakiegokolwiek "przekrętu" . No, ale nawpisywać trzeba było, by dobrze wyglądało, nie ?
Brakuje mi natomiast na tej liście Tajgi przekazywania wielkich sum na konto KK w Polsce. Organizacji podległej obcemu państwu, której funkcjonariusze ślubują mu wierność.

A tu na koniec link dla tych, którzy mają cierpliwość. Lista przestępstw równie imponująca, a zważywszy, iż PIS rządził tylko półtora roku, to włos się jeży na głowie...

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=250965&t=250965

cwsm111:
Bidula podpadł bo materiał  nie pochodzi z najbardziej opiniotwórczej i niezależnej gazety jako jest Wyborcza.

krolik:

--- Cytat: happybeti w 29 Paź 2015, 14:33:47 ---Na przyszłosć bądź łaskaw napisać swoimi słowami i krócej, jeśli chcesz być traktowany jak poważny dyskutant.
Juz na pierwszy rzut oka widać manipulacje grubymi nićmi szyte. Albo przekłamania. Albo naginanie faktów do tezy. Albo w ogóle bzdury totalne, mające się nijak do tematu "przekręty", chyba jedynie mające za zadanie wydłużenie listy

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: happybeti w 29 Paź 2015, 14:33:47 ---- finansowanie prywatnej ochrony Kaczyńskiego z subwencji państwowej- 260 mln rocznie

--- Koniec cytatu ---

:D
niezdrowo sie tak poniecac po pozniej plecie sie glupoty.. ;)

happybeti:

--- Cytat: krolik w 29 Paź 2015, 16:13:16 ---
 :D
niezdrowo sie tak poniecac po pozniej plecie sie glupoty.. ;)

--- Koniec cytatu ---

Fakt, pisałam z pamięci, coś mi się pozajączkowało ;). nie mam pojęcia, skąd wzięła mi się ta liczba :))
Odszczekuję- nie 260 mln, tylko trochę ponad 1 milion rocznie na ochronę Kaczyńskiego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej