Habanero...Ty domagasz się ode mnie przeprosin za jakoweś niby "oszczerstwa" pod Twoim adresem

Buhaha

Nie mam zamiaru licytować się, kto z tej naszej, pozal się boże, dyskusji, wychodzi bardziej "opluty". Sam kazdym swoim postem z osobistymi wycieczkami do mnie, dajesz tego nieustanne dowody . ale , w przeciwieństwie do ciebie, potrafię byc ponad to i nie przejmować się tymi drobiazgami. No, nie każdy, widac, potrafi "wziąć na klatę" i być facetem

Trochę zle się zrozumieliśmy, cwsm.
Ja nie bronię decyzji PO o przeniesieniu pieniędzy z OFE do ZUS.
Było to nieetyczne, niezgodne z Konstytucją itp. Ale czym innym jest "chachmęcenie" przy funduszach emerytalnych tak, że w koncu i tak te pieniądze będą ludziom w formie emerytur wypłacone , nikt ich do prywatnej kieszeni nie "zajumał" , a czym innym przelewanie milionow ze SKOKów na konto wlasnej prywatnej fundacji w Luksemburgu przez pana pisowskiego senatora . Biereckiego. "Dobra zmiana", oczywiście, umorzyła postępowanie w tej sprawie. Dodac nalezy jeszcze, ze te zagarniete przez Biereckiego pieniądze miały byc "funduszem ubezpieczeniowym" SKOKów, za ktorych upadłość dziś płacą wszyscy , dzięki upartemu dążeniu PO do objęcia SKOKów nadzorem bankowym, któremu to działaniu tak sprzeciwiał się swego czasu PIS. Wszyscy wiedzxą zresztą, że SKOKI były maszynką do finansowania PISu i ich członkami, którzy trzymali tam swoje pieniądze, nikt sie nie przejmował. Szczytem bezczelności było zaś powiedzenie, że pan Bierecki ze SWOIMI pieniędzmi może robić, co zechce. Kuriozalne w świetle dętego krzyku o "repolonizacji"- jakoś milony w Luksemburgu pisiorstwu nie przeszkadzają.
To tylko taka maleńka cząstka z "radosnej działalności " PISu
O "nocnych znajomościach" Dudy pisała cała prasa- widać czytasz bardzo wybiórczo. A poza tym to nie jest jego "życie prywatne", skoro tłumaczy go w tej sprawie rzecznik

. Nazywa to kontaktami z elektoratem. Pogratulować prezydentowi elektoratu - moim zdaniem jednak z godnością Głowy Państwa takie kontakty nie licują. No, ale chyba pisowskie standardy tego, co wypada i co jest w dobrym tonie, są inne. Nic dziwnego- w końcu mając "ciemny lud " za wyborców, trzeba się dostosować do ich poziomu.
Co Duda zrobił dla Polski i Polaków ?
Póki co, namieszał w Trybunale Konstytucyjnym.
Nie jest zapraszany i przyjmowany przez żadne poważne głowy państwa,a gdy już sam się wprosi , jak ostatnio do Kanady , rozmawiają z nim w przelocie, w korytarzach...Nie przynosi wstydu ? A co ? Chlubę?