Ogólne > Kultura
Następny akt terroru?
Habanero:
Kopenhaga powinna czuć się bezpiecznie ? W którym miejscu ? Rådhuspladsen ? Tivoli ? Zaćpana Christiania ? Możliwości dla potencjalnych zamachowców jest mnóstwo. I wylęgarni zamachowców też jest sporo. Byłeś kiedyś na Tingbjerg ? Spróbuj się tam wybrać w biały dzień... W nocy nie polecam a nawet zdecydowanie odradzam. Zresztą co tu dużo mówić ? Sierpień 2007, zachód słońca nad Amager Strand, szedłem z kolegą i jego żoną i sobie wesoło gwarzyliśmy. Nagle wyrosło jak spod ziemi czworo chłystków wiadomego koloru... Bełkotali swoje "zulu gula" i dawali do zrozumienia że już po nas, mieli dwa noże (jeden mam do dziś jako pamiątkę)... wszystko tylko dlatego że rozmawialiśmy po polsku. Nigdzie nie jest bezpiecznie a szczególnie w Danii. Na prowincji jeszcze tego bydła nie ma bo nie ma tu nic atrakcyjnego dla nich... na szczęście
lonewolf:
CWSM - Policja ? Tutaj ?
Z mojego parkingu kumplowi skradziono i zdewastowano motocykl - Suzuki 2010r prawie nowka
Na parkingu sa kamery o dosc wysokiej rozdzielczosci , monitoring nagrywany, postacie sprawcow kompletnie do rozpoznania-co zrobila policja, powiedziala , ze jezeli kogos rozpoznaje to niech to z nim wyjasni......
Rece mi opadly przy tej rozmowie o 2:45 rano jak z nim bylem
Niedawno w wiadomosciach okradziono jakiegos goscia z laptopa w ktorym mial system Gps oraz rzadka kolekcje gitar,powiadomoil policje ,ze wie gdzie sie znajduje jego sprzet bo sygnal GPS go zlokalizowal - co otrzymal w odpowiedzi?
Ze ma na osiedlu pochodzic po mieszkaniach i popytac......
Zakrztusilem sie wieczorna kawa....
Oni tu sa od fahrtkontrole i innych dupereli ale nie od czegos powaznego.
Ja osobiscie nigdzie na swiecie nie widzialem , azeby ktos podczas kontroli uzbrojonego polcjanta po plecach jak kumpla poklepywal...wyobrazasz sobie cos takiego w Stanach ?
Ja nie.
cwsm111:
--- Cytat: Habanero w 16 Lis 2015, 18:49:11 ---Kopenhaga powinna czuć się bezpiecznie ? W którym miejscu ? Rådhuspladsen ? Tivoli ? Zaćpana Christiania ? Możliwości dla potencjalnych zamachowców jest mnóstwo. I wylęgarni zamachowców też jest sporo. Byłeś kiedyś na Tingbjerg ? Spróbuj się tam wybrać w biały dzień... W nocy nie polecam a nawet zdecydowanie odradzam. Zresztą co tu dużo mówić ? Sierpień 2007, zachód słońca nad Amager Strand, szedłem z kolegą i jego żoną i sobie wesoło gwarzyliśmy. Nagle wyrosło jak spod ziemi czworo chłystków wiadomego koloru... Bełkotali swoje "zulu gula" i dawali do zrozumienia że już po nas, mieli dwa noże (jeden mam do dziś jako pamiątkę)... wszystko tylko dlatego że rozmawialiśmy po polsku. Nigdzie nie jest bezpiecznie a szczególnie w Danii. Na prowincji jeszcze tego bydła nie ma bo nie ma tu nic atrakcyjnego dla nich... na szczęście
--- Koniec cytatu ---
Czytanie ze zrozumieniem.
Reakcja po prawdopodobnym ataku terrorystycznym,koordynaja wzelakich sluzb.
a ty mi o jakis cpunkach z christiani , no prosze.
Habanero:
cwsm111 miałem na myśli ogólną sytuację w Kopenhadze
cwsm111:
--- Cytat: Habanero w 16 Lis 2015, 19:12:07 ---cwsm111 miałem na myśli ogólną sytuację w Kopenhadze
--- Koniec cytatu ---
Ogolnie to pisze HB
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej