Ogólne > Rodzina ...

Urlop rodzicielski w Danii

<< < (5/22) > >>

igaa:
Hej a moze mi ktos powiedziec jak jest jesli nie mam mozliwosci wypracowania tych 120 godz miesiecznie? mam taka prace, i jest to nierealne, bo jest nas za duzo a pracy jak na lekarstwo:-( z gory dziekuje

EVA77:
Moja znajoma miala taka sama sytuacje.Nie wypracowala tych 120 godzin i dostala macierzynskie ale troche mniejsza kwote.

igaa:
a macierzyskie chodzi mi o kwote, od czego tak naprawde jest uzaleznione? jest jakis sposob aby to w przyblizeniu sobie obliczyc?

EVA77:
Mniej wiecej mozna.Stawke godzinowa z komuny pomnozona przez liczbe godzin jaką przepracowujesz w tygodniu.U mnie to bylo proste, bo ja w kazdym tygodniu pracowalam 37 godzin x 95 koron (taka mialam stawke  z komuny).Poczatkowo dostawalam okolo 3500 tys koron na tydzien.Jednak z nowym rokiem obcieli mi ta kwote.Mysle ze mialo to jakis zwiazek z podatkiem, do dzis tego nie rozumiem.Dostalam stawke 97,97, ale zabieraja mi chyba wiekszy podatek i dostaje teraz 2700 na tydzien.Z tego co wiem 3500 tys to chyba najwieksza kwota jaką można dostac.

igaa:
rzezcywiscie mialas latwiej ja mam roznie nie ma stalych godz , do tej pory nie wiem jak oni to lizca, bo placa nie za godz tylko za dany pokoj bo pracuje w hotelu, choc kiedys probowalam i nic mi sie nie zgadzalo, tzn mam zawsze wiecej niz powinnam, sama nie wiem od czego to jest uzaleznione

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej