Ogólne > Rodzina ...

Urlop rodzicielski w Danii

<< < (8/22) > >>

EUZEBINA:
nic nie musisz robic!ale zadzwon i sie spytaj!ja przynajmniej byłam i sie pytalam ,ale powiedziano mi ,ze nie trzeba ani nic zglaszac ani zadnych papabusew dawac!ale jeszcze jest kwestia tego czy komuna wie ze jestes w ciazy?

yonne:
nie mam pojęcia czy komuna o tym wie ja nic nie zgłaszałam, no ale do lekarza chodzę tutaj,
czyli najlepiej by było podejść samemu do komuny i zapytać czy mają to gdzieś odnotowane??

mojamaja:
hej, w mojej firmie pracodawca płaci macierzynskie 4 tyg przed porodem i 14 tyg po porodzie, potem kommuna,. ale czy ja musze isc do kommuny złozyc jakis wniosek ? czy dostane macierzynskie automatycznie ?dziekuje za odp

EUZEBINA:
wydaje mi się,że tak,bo przecież nie musisz brać całego macierzynskiego odrazu

[Posted on: 02 Lut 2010, 14:54:15]
właśnie kończy mi się macierzyński i mam zamiar wrócić do pracy,ale mój szef mówi,że teraz nie ma dla mnie pracy,może za parę tygodni.Czy w związku z tym,jeżeli nie stawię się do pracy na drugi dzień po zakończeniu macierzyńskiego może to byc potraktowane jako niestawienie się w pracy? :)

roga:
Idz normalnie do pracy. Jezeli szef uwaza, ze nie ma dla Ciebie pracy po urlopie maciezynskim - pamietaj dostac to na pismie!!! 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej