Ogólne > Rodzina ...
Urlop rodzicielski w Danii
mamuśka24:
chciałam się zapytac ktorego dnia komuna przelewa pieniądze za urlop rodzicielski, dzieki za odpowiedz, pozdrawiam :)
EUZEBINA:
powinno być tak jak pensje dostawałaś!
vaxa_rys:
Witam,
mam pytanie dot stawki godzinowej podczas urlopu macierzynskiego. Pracujac na wieczór, mam o różnych porach różną stawkę za godzinę, czy bedac na macierzynskim bede miec płaconą stawkę podstawową czy taka jakbym pracowała wieczorami?
roga:
--- Cytat: vaxa_rys w 03 Paź 2010, 21:12:32 ---Witam,
mam pytanie dot stawki godzinowej podczas urlopu macierzynskiego. Pracujac na wieczór, mam o różnych porach różną stawkę za godzinę, czy bedac na macierzynskim bede miec płaconą stawkę podstawową czy taka jakbym pracowała wieczorami?
--- Koniec cytatu ---
W Twojejsytuacji stawka bedzie obliczona na podstawie przecietnej ilosci godzin i przecietnej stawce godzinowej za okres 4 tygodni przed rozpoczeciem urlopu macierzynskiego. Maksymalnie w 2010 mozesz uzyskac 101,62 kr./godz. 3.760,00 kr. tygodniowo (37 godzin tygodniowo x 101,60).
vaxa_rys:
a co w przypadku, gdy przed macierzynskim jestem na chorobowym 3 ostatnie miesiace ciaży? Gdzieś o stawce czytalam o maksymalnej stawce za godzine 135 kr, wiec ta ktorą ty napisałeś trochę mnie przeraziła... Kto wyliccza tą średnią stawkę?Pracodawca czy komuna? dziekuje i pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej