Ogólne > Rodzina ...

Urlop rodzicielski w Danii

<< < (10/22) > >>

varszafiak:
Jezeli kommune bedzie wyplacac macierzynski maksymalna stawka to 102 korony, obliczja z ostatnich przepracowanych tygodni. Bardzo czesto macierzynski wyplaca pracodawca wtedy wysokosc macierzynskiego  moze  nawet osiagnac Twoja pelna stawke godzinowa. Kommune zwraca pracodawcy tylko te 102 korony a resztę pokrywa z wlasnej kieszeni.

vaxa_rys:
dziekuje za odpowiedź, mam nadzieję ze pracodawca musi wpisać faktyczną kwotę za godzinę pracy wieczorami. pozdrawiam

parabola2:
Hej,
Czy urlop rodziecielski(wychowawczy)liczy sie jako godziny do wyrobieniagrodzin do a-kasse?
pozdrawiam

HaniaSZ21:
Hej mam pytanie odnosnie zwrot na koszty utrzymania kto to nalicz i czy wtedy nalezy mi się to automatycznie. Dodam że przez 2 lata pracowałamcały czas po minimum 120godzin miesięcznie a na macierzyńskie odchodzę już 16lutego na 4tyg przed porodem.

varszafiak:
Do Haniasz21
jak dobrze zrozumialem chodzi Tobie o aktualna skatkarte....w tej kwestii nic sie nie zmieni nadal beda pobierac tyle zaliczki na podatek na jaki im "pozwolilas"...tylko ty wiesz jak z tego wybrnac mieszkajac tu ponad dwa lata i rodzac tu dziecko...
Musisz poszukac przy kolejnym  rocznym rozliczeniu "magika" ktory to do kupy posklada  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej