Ogólne > Rodzina ...

Urlop rodzicielski w Danii

<< < (14/22) > >>

biedronka:

--- Cytat: Reksio w 17 Gru 2011, 23:50:50 ---nie "kupę" - nie lubię wulgaryzmów

--- Koniec cytatu ---

Mialam na mysli kupe=duzo i mysle, ze nikogo tym nie urazilam! Nie jest to wulgaryzm.

[Posted on: 18 Gru 2011, 09:46:29]

--- Cytat: Reksio w 17 Gru 2011, 23:50:50 ---skoro tyle się tłumaczysz.

--- Koniec cytatu ---

Nie tlumacze sie tylko kulturalnie odpisuje na posty w swojej sprawie.

[Posted on: 18 Gru 2011, 09:47:24]

--- Cytat: Reksio w 17 Gru 2011, 23:50:50 --- i wiem, że tu nie jest tak łatwo jak to opisują media.

--- Koniec cytatu ---

Ja specjalnie podałam Ci linka nie z polskich mediów tylko z dunskiej strony. jezeli chcesz to wkleje Ci jeszcze linki z komuny lub innych dunskich zrodel.

[Posted on: 18 Gru 2011, 09:51:56]

--- Cytat: Reksio w 17 Gru 2011, 23:50:50 --- Dla mnie jest dziwne, że jestes tu pięć lat i nie masz żółtej karty.

--- Koniec cytatu ---

Dlaczego? Nie mialam potrzeby byc u lakarza, a gdybym miala to wystarczy moj CPR co potwiedza moj pobyt w szpitalu i wypowiedz lekarzy na ten temat. CPR i kontrakt to Twoje ubezpieczenie. Do niczego nie potrzebuje zameldowania. Mam od kilku lat zawsze kontrakt na czas okreslony.

[Posted on: 18 Gru 2011, 09:55:15]

--- Cytat: Reksio w 17 Gru 2011, 23:50:50 --- mnie nie wzruszyła twoja historia 

--- Koniec cytatu ---

Nie wiem z kad w Tobie tyle pasywnosci/zgryzliwosci a moze zlosliwosci. Nie oczekuje wspolczucia czy czegokolwiek. Nie jestes dla mnie nikim bliskim tylko przypadkowa osoba z forum i ja dla Ciebie jestem tym samym.

Mam nadzieje, ze Ciebie nie spotka problem z ciaza taki jak mam ja i nie bedziesz sie musiala modlic o jej donoszenie. Nie pisalam tu po to by koogs wzruszac a po to by zapytac o Wasza wiedze. Widzisz roznice?

Milego dnia!!

anna lidia:

--- Cytat: biedronka w 17 Gru 2011, 12:27:47 ---Wiem, ze tu poronienie czy inne sytuacje nie sa tak traktowane jak w Polsce. Ja tez jestem juz po jednej stracie ale to dla lekarzy mnie ma znaczenia bo kazda ciaza jest inna.
 Moj problem jest niestety dosc gleboki i mam nadzieje, ze wszyskto skonczy sie dobrze. A jestem pewna bo wyladowalam raz w szpitalu i rozmawialam z lekarzem. Kazdy przypadek jest inny.
Zycze Ci powodzenia!

Witaj
Mnie osobiscie odpowiada podejscie  lekarzy do poronien i ciaz przed 3 miesiacem. Jest jak dunski design - prosty i jednoczesnie wyrafinowany - nikt nie obarcza pacjentek rozwazaniem od kiedy sie zycie zaczyna a kiedy konczy. Wazne jest lige nu i to jest filozofia ,ktora umozliwia elastyczne podejscie do wszelkich trudnosci z ktorymi borykaja sie mamy -od ronienia -poprzez depresje poporodowe.
Pozdrawiam  i zycze powodzenia
--- Koniec cytatu ---

nikolinka2:
witam!mam pytanie odnośnie ciąży na bezrobotnym, wiem że watek był już poruszany ale nie jest jak dla mnie do końca zrozumiały. z tego co wyczytałam pieniądze sie należą ale czy ktos wie jak długo komuna płaci : 4 tyg przd i po 14+32, czy na bezrobotnym jest tak samo jak w przypadku normalnego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego.?
Chciałam dodac ze byłam w komunie upewnic sie ale wlasnie nie do końca ta kobiete zrozumialam niestety i mam jeszcze jedna watpliwos bo mówiła cos o 12 tyg , że nalezy przynies kalendarz od lekarza ale wlanie nie rozumiem czy przed czy po tym 12 tyg mówiła o jakims ryzyku, tylko nie wiem z czego wynikającego, na mój rozum to chyba przd 12 tyg trzeba zgloscic ciaze aby móc starac sie o te pieniadze ale czy jest tak na pewno nie wiem czy może ktoras z pan byla w podobnej sytacji?z góry dziękuje za odpowiedź

mokka:
hej,
ja bylam na bezrobociu, placila mi a-kasse. Zglosilam 4 tyg w komunie ze ide na macierzynski, i zostaly mi wyplacane pieniadze, mniej wiecej ta sama kwota co z a-kasse, plus raz na 3 mies jest placone ok 3 tys kr dodatkowo cos w rodzaju opiekunczego . O kalendarzu 12 tyg przed czy po nic nie wiem. Pozatym szpital po urodzeniu wysyla papiery komunie i oni wiedza ze dzidzia jest juz na swiecie i przysylaja zolta karte z cpr.
powodzenia

nikolinka2:
hej!w moim przypadku zasiłek dostaje od komuny więc zapewne od nich będą przychodziły pieniądze ale właśnie jak długo oto jest pytanie, prosze o pomoc jesli ktoś zna odp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej