Ogólne > Rodzina ...
Urlop rodzicielski w Danii
paris2506:
Witaj kasiarafal. Przedewszystkim nie chwal sie w pracy nikomu ze jestyes w ciazy bo uwierz ze to bardzo moze ci zaszkodzic.
Tu w komunie to traktuje kazdego indywidualnie. Ale powiem ci z wlasnego doswiadczenia. Bylam w ciazy tez mialm kontrakt na zas okreslony. jak mi sie skonczyl to wybralam swoje 3 tygodnie urlopu a w tym czasie poszlam do swoich zwiazkow zyli 3f i zapytalam co robic. Oni mi wszytsko poprowadzili i zalatwili chorobowe do czasu porodu i dostawalam wyplacane chorobowe i macierzynskie. A idac do komuny powiedzieli mi ze nic mi sie nie nalezy.Jakbys poszla na zwolnienie w trakcie pray tez by bylo dobrze, tylko ze dunscy lekarze niechca za bardzo dawac zwolnien tak szybko.no i musialabys byc na tym zwolnieniu az do 2 tyg przed porodem. ale najlepiej idz do zwiazkow przestaw sytuacje oni ci pomoga! pozdrawiam
Malwina Malec:
Witam serdecznie wszystkich!
Czy ktorys z forumowiczow orientuje sie ile tyg. uropu tacierzynskiego przysluguje ojcu?
Moj maz jest zatrudniony na pelny etat na czas nieokreslony.Ja swoje macierzynskie wykorzystalam od razu cale.(maz 14 dni od razu po urodzeniu dziecka)
Niedlugo koniec mojego macierzynskiego no i pomyslelismy z mezem, ze moze on zostanie z dzieckiem a ja zaczne szkole/prace...
Slyszalam z niepewnego zrodla, ze mezowi nalezy sie jeszcze 2 miesiace takiego tacierzynskiego?Czy prawda to?
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi =)
@ae@:
http://www.gravid.dk/artikler/regler-om-barselsorlov-og-barselsdagpenge.html
https://www.borger.dk/Sider/Barsel-kommende-foraeldre.aspx
roga:
--- Cytat: Malwina Malec w 06 Lut 2015, 02:12:17 ---
Slyszalam z niepewnego zrodla, ze mezowi nalezy sie jeszcze 2 miesiace takiego tacierzynskiego?Czy prawda to?
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi =)
--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie sluchaj niepewnych zrodel. Niepewne zrodlo (najczesciej rodacy) = zadne zrodlo, poniewaz sami maja informacje z innego niepewnego zrodla :o. Czesto jest mowa o checi "pokazania" sie typu "zobacz, a ja dostalem to i to z komuny, urzedu, skatu itp.dlatego, ze wedlug prawa/przepisu sie nalezy (nie podaje wedlug jakiego przepisu, bo nie wie).
Jomir:
to skazone zrodlo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej