Ogólne > Hydepark

Kupno domu

(1/4) > >>

Ania8520:
Witam,

Mam w planach kupić dom, nie ukrywam ze juz sobie upatrzylam i jadę w przyszłym tyg ogladac. ALE pod oferta domu jest informacja "Til ejendommen endvidere carport samt redsskabsskur.

Ejendommen er pt. udlejet, og overtages som sådan af køber. Der er foreligger lejekontrakt, hvoraf det fremgår at udlejer kan opsige kontrakten efter lejelovens §§ 82 og 83. Kontakt ejendomsmægleren ved yderligere spørgsmål."

Moze mi ktoś napisac o co dokładnie chodzi? Kupuje dom z jakaś rodzina? Kupując dom chce sie tam wprowadzić. Co mam pózniej z nimi zrobić :D
Pozdrawiam

roga:
Nieruchomosc ktora kupujesz jest wynajeta (wyglada na to ze caly dom jest wynajety). Jest zawarta umowa najmu, ktora mozna wypowiedziec - tutaj odniesiono do paragrafow przepisow. Masz pytania, skontaktuj posrednika. Nalezaloby byc szczegolnie ostroznym w takiej sytuacji i sprawdzic jak ta umowa najmu zostala sporzadzona, np. opsigelighed (wypoiwiedzialnosc kontraku najmu - ograniczenie czasowe najmu itp.).

Aha, do nieruchomosci przynalezy carport na samochod i komorka.

vordingborg:
Nie kupuj nieruchomość z lokatorami chyba że masz zamiar dalej wynajmować.

Ania8520:
Nie chcę tego wynajmować ale chcę tam zamieszkać.
Czy ja mogę im wypowiedzieć umowę? Np dam im 3 miesiące na wyprowadzkę?
Właściwie to ja będę teraz nowym właścicielem a więc z nikim nie podpisywałam umowy wynajmu więc jakby ta umowa jest nieaktualna.

@ae@:
Musisz skontaktowac sie z ejendomsmælger i dokladnie wypytac a jeszcze lepiej miec na pismie ze po kupnie mozesz wypowiedzies wynjemców i z jakim okresem wypowiedzenia.

Nie wiadomo czy mozesz im wypowiedziec umowe, sa tez umowy uopsigelige - takie których nie mozna wypowiedziec, nigdy.
Nie wiadomo jaki jest w umowie okres wypowiedzenia, moze 3 miesiace, moze 3 lata.

To ze ty jestes nowym wlascicielem nie zmienia warunków umowy.

Wiec nie gdybania, ja uwazam, ciotka szwagra tak miala - tylko dokladna rozmowa z ejendomsmælger a najlepiej zeby to twój adwokat z nim rozmawial event. dokladnie przyjrzal sie umowie. Ejendomsmælger jest "czlowiekiem" sprzedawcy, nie kupujacego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej