Ogólne > Edukacja
Urzędniczy bełkot
Habanero:
Znalezione na autentycznym rozliczeniu zasiłku chorobowego z Kommune ;
"112,97 (timeløn 145,00 reduceret til maksimum)
x 7 05 (timer og minutter i perioden)"
Temat na wieczorne rozważania ; w jaki sposób można coś zredukować do maksimum ?
Ot, kolejny przykład niekompetencji urzędniczej.... Chyba że się mylę to będę bardzo wdzięczny za wyprowadzenie z błędu...
Jomir:
Trudno dyskutowac o czyms czego sie nie widzi w calosci.
Po pierwsze - jezeli jest to odcinek wyplaty, to nie glupi urzednik to pisze, a komputer wstawia jakies gotowe formuly.
Prawdopodobnie - chodzi o to, to, ze cos mozna bylo zredukowac w roznym stopniu, a ze zostalo zredukowane w najwyszyszm, wyszlo cos takiego.
Komputer nie mysli, a wpisuje gotowe forumuly.
No, ale pewnie znow bedzie, ze bronie Dunczykow, a Ty tu chciales rzezi niewniatek. :)
Emill:
--- Cytat: Habanero w 31 Mar 2016, 08:47:14 ---
Ot, kolejny przykład niekompetencji urzędniczej.... Chyba że się mylę to będę bardzo wdzięczny za wyprowadzenie z błędu...
--- Koniec cytatu ---
Ot kolejny przykład na "nabusezumiem to powyzywam", chyba że się mylę i chodziło ci o wyjaśnienie wątpliwości ;)
Maksymalna stawka godzinowa przy sygedagpenge to 112,97, jak zarabiasz 145 to ci ją redukują do maksymalnej (112,97), ot i cała tajemnica.
I jeszcze wersja uproszczona: zredukować do (ustalonego) maksimum
czuwaj
Habanero:
--- Cytat: Jomir w 31 Mar 2016, 10:12:11 ---Trudno dyskutowac o czyms czego sie nie widzi w calosci.
Po pierwsze - jezeli jest to odcinek wyplaty, to nie glupi urzednik to pisze, a komputer wstawia jakies gotowe formuly.
Prawdopodobnie - chodzi o to, to, ze cos mozna bylo zredukowac w roznym stopniu, a ze zostalo zredukowane w najwyszyszm, wyszlo cos takiego.
Komputer nie mysli, a wpisuje gotowe forumuly.
No, ale pewnie znow bedzie, ze bronie Dunczykow, a Ty tu chciales rzezi niewniatek. :)
--- Koniec cytatu ---
Wiesz że dzwonią, ale nie bardzo wiesz gdzie ;) Komputer nie wstawia gotowych formuł... te formuły ktoś kiedyś napisał ;) I nie chciałem żadnej rzezi niewiniątek... Nawet mój duński znajomy (wykładowca akademicki) wczoraj powiedział : "de er dybt idiotiseret" -to o tych wszystkich komunalnych urzędasach. A mnie pozostaje tylko się z nim zgodzić... Wszak już od 10+ lat tę urzędniczą głupotę doświadczam niemalże na co dzień ;)
Habanero:
--- Cytat: Emill w 31 Mar 2016, 13:31:25 ---Ot kolejny przykład na "nabusezumiem to powyzywam", chyba że się mylę i chodziło ci o wyjaśnienie wątpliwości ;)
Maksymalna stawka godzinowa przy sygedagpenge to 112,97, jak zarabiasz 145 to ci ją redukują do maksymalnej (112,97), ot i cała tajemnica.
I jeszcze wersja uproszczona: zredukować do (ustalonego) maksimum
czuwaj
--- Koniec cytatu ---
Obiecałem wdzięczność i zgodnie z obietnicą jestem wdzięczny. Niemniej jednak nadal za bełkot uważam redukowanie do
maksimum.
--- Cytat: Emill w 31 Mar 2016, 13:31:25 ---
"nabusezumiem to powyzywam"
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem... ;)
I tak, chodziło mi o wyjaśnienie wątpliwości. Chociaż gdybym sobie chciał powyzywać to chyba mogę co nie ? Zabronisz mi? ;)
Na szczęście sprawa nie dotyczy mnie, to był świstek pewnego znajomego, który stawia swoje pierwsze kroki w Dk a ja mu czasem pomagam ogarnąć to i owo ;)
Darz Bór ! ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej