poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Manifestacje  (Przeczytany 12215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Odp: Manifestacje
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Kwi 2016, 21:07:09 »
ALbo dziecka, ktore nie bedzie w stanie zyc bez respiratora?
Albo bedzie cierpialo z bolu od urodzenia?

Albo nigdy nie wstanie z lozka i nie wypowie jednego slowa?

Czy Ty wiesz, ze ta matka, umierajac bedzie drzala co sie z tym dzieckiem stanie po jej smierci?

Jakim prawem panstwo ma podejmowac decyzje za zycie tych matek?
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Kwi 2016, 04:06:47 »
Przypomne jeszcze raz, ze mówimy o ZAOSTRZENIU istniejącej ustawy.
Nowa ma wprowadzić nie dość, że absolutny zakaz przerywania ciąży, niezależnie od sytuacji (gwałt, zagrożenie zdrowia i życia matki, ciężkie i nieuleczalne wady płodu ) , ale i karanie matki i osób, które "biora udział" w "morderstwie prenatalnym", jak to ujmuja "proliferzy" .
Więc np lekarz będzie obawiał się leczyć kobiete, jeśli zachodzi podejrzenie, że leczenie mogłoby negatywnie wpłynac na ciążę. Nikt nie będzie ryzykował więzienia za "nieumyślne spowodowanie mordu prenatalnego".
Co dalej ?
Jak w Salwadorze?
Kobiety przykute kajdankami do szpitalnych łóżek ?
TAK wygląda wizja "pełnych współczucia samców" .

Piszesz, Habanero , "Nikt nam nie dał prawa do decydowania o czyimś zyciu".
A do decydowania o życiu kobiety w ciązy - juz można, nie?
Zachodząc w ciążę, przestaje być człowiekiem, staje się "pojemnikiem na nowe zycie" ?
Nie ma i nie może być logiki w podejściu "chrońmy życie za wszelką cenę" .
Bo czasem bywa tak, że  to jest wybór między jednym życiem a drugim. I co wtedy? Co, jesli jest to ciąża pozamaciczna, grożąca smiercią matki w wyniku rozerwania jajowodu, w którym się zagnieżdża ?
Nawet , jesli ciąza nie zagraża bezpośrednio życiu matki, to czy moralnym i ludzkim jest skazywanie jej na np nieuleczalną chorobę czy kalectwo, zwłaszcza, jeśli np już ma dzieci, i rodzinę, którymi tez musi się opiekować.
BTW, jakoś nie znam ani jednego przypadku, kiedy to "obroncy zycia", mający pełne gęby frazesów , adoptowaliby dziecko niepełnosprawne, dziecko wymagające ciągłej opieki , dziecko...jakiekolwiek.
Fajnie czuć się "moralnie wyższym" - tylko na czym opieracie swoje przeswiadczenie o swojej "moralnej wyższości" ?
Ponowić zyczenia licznych "darów bozych" w postaci takich dzieci, byś wiedział, o czym mówisz?
Bo, jak widać, nie jesteś w stanie sobie wyobrazić , co urodzenie takiego dziecka oznacza dla kobiety. I nigdy, oczywiście , nie będziesz.
I dlatego możesz głosić te swoje bzdurne komunały, w oderwaniu od rzeczywistości .
Pogratulować dobrego samopoczucia i życzyc, by było jeszcze lepsze- byś mógł to swoje "człowieczeństwo" udowodnic. Np zaczynając starać się o adopcję jakiegoś dziecka z rozszczepem kręgosłupa czy np bez mózgu.
Jak już zostaniesz "szczęśliwym rodzicem", daj znać.
Wtedy będziesz partnerem do dyskusji.
Póki co, jako, ze nie masz zielonego pojęcia, o czym mówisz, nim nie jesteś.

Co do religii- to oczywiste, że W POLSCE ,bo o niej mówimy, to własnie religia i KK są przyczynkiem do takiego kształtu ustawy i takiego podejścia do tematu.
Obowiązująca ustawa, zwana "kompromisem", to "kompromis" między kim a kim? Możesz nie pamiętać, ale właśnie między społeczeństwem, a KK i jego wyznawcami.
Bo to na religię powołuja się zwolennicy zakazu przerywania ciąży.

Bardzo interesujące, tak btw jest to, że w Polsce, gdzie, jak głosi KK , jest 98% katolików, trzeba wprowadzać ustawę , zmuszającą "baranki" do przestrzegania nakazów.dla ich dobra, oczywiście, bo te głupie kobiety nie są w stanie same zdecydować. Panowie w czarnych sukienkach, eksperci od rodzin i dzieci, muszą zrobić to za nie  8).

" Polak gorszego sortu"

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 98
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +42/-25
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Kwi 2016, 04:42:32 »
Habanero ale Ty sie wypowiadasz o sytuacji w Polsce gdzie aborcja jest legalna w 3 przypadkach.  Gdy ciaza stanowi zagrozenie dla zycia kobiety, gdy plod jest chory i gdy ciaza pochodzi z gwaltu. naprawde uwazasz ze to duzo. ? Powiesz zgwalconej kobiecie ze nie jest czlowiekiem bo nie chce urodzic potomstwa powstalego na wskutek gwaltu. ?

Wątpię żeby ktokolwiek zmienił w sposób znaczny istniejące przepisy. Myślę że to tylko zgniłe moralnie lewactwo (senyszyn i inne happybetti) drze gębę tylko po to żeby drzeć gębę, tak jak to robi kod.... Bo przecież dzieje im się krzywda ;) Osobiście jestem przeciwny wszelkiej formie zabijania dzieci w łonie matki i jestem przeciwny wszelkim formom usprawiedliwiania tego faktu. Ale doskonale zdaję sobie sprawę z tego że są różne sytuacje i różne konieczności... Dlatego nie można uogólniać ani generalizować... Nie sądzę aby ktokolwiek zmienił przepisy dotyczące sytuacji patologicznych.  Ciąża do której doszło w wyniku gwałtu... Hmmm... nie jestem uczonym w tej dziedzinie, ale czytałem wypowiedzi takowych, którzy uważają że takie dziecko można urodzić i oddać do adopcji... Zamordowanie go będzie dodatkowym obciążeniem na i tak już mocno nadszarpniętej psychice człowieka. Bardzo dziękuję za wyważony i rzeczowy wpis
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Kwi 2016, 04:44:15 »

Piszesz, Habanero , "Nikt nam nie dał prawa do decydowania o czyimś zyciu".

Piszę też że nadal czekam na dowody moich rzekomych oszczerstw....
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Kwi 2016, 05:11:50 »

Dzisiejsza nauka potrafi sklonowac rodzica,

Dzisiejsza nauka potrafi o wiele więcej... Skoro tak jej razem z Jomir hołdujecie, to może podejmijcie dzieło nieżyjącego mistrza Mengele i zajmijcie się eugeniką... A co !  "jak się bawić to się bawić ! Drzwi wyrąbać, okno wstawić"....
S.Lem

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 45
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Kwi 2016, 07:28:51 »
Ogolnie to jeszcze burza w szklance wody. Mowimy o obywatelskim projekcie ustawy. To nie nie dobra partia rzadzaca ten projekt wymyslila tylko organizacje pro/life a potem uzyskaly odpowiednia ilosc podpisow obywateli pod nia. Cokolwiek bym o projekcie nie myslala jest to projekt obywatelski i jako taki zasluguje na to by poslowie sie nim zajeli, co z nim zrobia to juz inna sprawa, byc moze np odrzuca juz w pierwszym czytaniu tak jak to mialo miejsce w roku 2013 np? Byc moze nie, ale sadze, ze nawet PIS nie jest zadowolony z tego ze ten projekt wyplynal teraz, za duzo ma problemow z TK, stadninami koni i Puszcza Bialowieska by sam z wlasnej woli chcial sie jeszcze babrac w zakazywaniu aborcji.

Co do zlorzeczen na KK. KK jaki jest kazdy wie, jakie ma zdanie w tej kwestii tez kazdy wie, wiec o co sie oburzac?
Zanim zaczniemy sie goraczkowac  przypomne mowimy o obywatelskim projekcie ustawy ktory dopabuse wplynal do marszalka, nic wiecej.

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Kwi 2016, 07:44:41 »
Nie wiem co powiedzieć... Zatkało mnie. Nikogo bardziej normalnego (ludzkiego) jeszcze tu nie spotkałem....
Masz rację w kwestii burzy w szklance wody, ale to jest bardzo dobra pożywka dla bakterii, trolli i innych wirusów...
Nawet taka Becia, która strzeliła sobie w stopę i ucichła na jakiś czas, nagle się uaktywniła. Tak to właśnie działa i taki jest zamiar tych, którzy tę burzę wywołują
S.Lem

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 04 Kwi 2016, 07:44:41 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Kwi 2016, 11:18:37 »
Dyskusja jest o TYM WŁAŚNIE projekcie ustawy.
Czy PIS go przegłosuje, czy bedzie patykiem ten projekt odsuwał od siebie jak najdalej, to inna rzecz .
To, że "feministki dra japy" - to naturalne, nie?
KTO ma "drzec jape" w obronie praw kobiet?
Księża ???

"Taka Becia" NIE "strzeliła sobie w stopę  i uciekła", tylko stwierdziła, że dyskusja z osobnikiem pokroju H...nero nie ma sensu.
Tłumaczyć się tym bardziej nie mam zamiaru- bo kimże ty jesteś, bym miała ci się tłumaczyć i coś udowadniac?
Nie przenoś swojego trollingu i tanich prowokacji stamtąd na ten wątek.
Tu mówimy o prawach kobiet, które przez "obywatelski projekt" sa zagrozone. 
" Polak gorszego sortu"

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Kwi 2016, 12:41:25 »
Dyskusja jest o TYM WŁAŚNIE projekcie ustawy.
Czy PIS go przegłosuje, czy bedzie patykiem ten projekt odsuwał od siebie jak najdalej, to inna rzecz .
To, że "feministki dra japy" - to naturalne, nie?
KTO ma "drzec jape" w obronie praw kobiet?
Księża ???

"Taka Becia" NIE "strzeliła sobie w stopę  i uciekła", tylko stwierdziła, że dyskusja z osobnikiem pokroju H...nero nie ma sensu.
Tłumaczyć się tym bardziej nie mam zamiaru- bo kimże ty jesteś, bym miała ci się tłumaczyć i coś udowadniac?
Nie przenoś swojego trollingu i tanich prowokacji stamtąd na ten wątek.
Tu mówimy o prawach kobiet, które przez "obywatelski projekt" sa zagrozone. 

happybetti ale cokolwiek bys o tym " projekcie obywatelskim" nie myslala prawda jest taka, ze W Polsce obywatelom przysluguje inicjatywa ustawodawcza. Tak tobie tez.
Jak na razie ow projekt lezy w szufladzie marszalka, jak go marszalek zatwierdzi to projektodawcow czeka jeszcze uzbieranie 100000 podpisow pod nim i dopabuse wtedy sejm bedzie nad nim obradowal. Do zagrozenia praw kobiet jeszcze daleka droga. A " darcie japy " tylko tym prawom szkodzi. I troche smutne ze "darcie japy " przez feministki uwazasz za naturalne.

Swoja droga najwyzszy czas zwolac referendum krajowe wsprawie ustawy aborcyjnej.

Offline dania_d

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 38
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Kwi 2016, 15:04:39 »
Wojna toczy się o kase tylko. Związki lekarzy walczą o to aby aborcja była zakazana. bedą usuwać prywatnie za większe pieniądze. A jak będzie w pewnym stopniu legalna to będą mieli mniej klientów. Kobieta jak chce usunąc to pójdzie do lekarza prywatnie i nikt nie będzie gadał o ustawie. Chce to usunie, nie to nie a te ustawy to tylko szum aby po cichu przeszła gorsza ustawa dla ludności w pl. Kłania się Młode wilki 2. Afera o ciężarówka, obławy itd a po cichu przejechał cały tabor spirytusu.

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 118
  • Reputacja: +5/-1

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Kwi 2016, 15:56:58 »
S.Lem

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Kwi 2016, 16:07:04 »
Hehehehehehehe..... pudelek !!!!!  :D :D :D  Co następne ?  Stawiam na "Fakt"  ;)
Dobra Habanero a to? http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1497709,Papiez-Franciszek-upowaznia-kaplanow-do-rozgrzeszenia-z-grzechu-aborcji

Z tym ze Pudelek ujanwil to teraz a to tak naprawde nevs z sierpnia 2015.
« Ostatnia zmiana: 04 Kwi 2016, 16:35:20 wysłana przez Idris »

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Kwi 2016, 16:23:09 »
tera to rozumię ;)
S.Lem

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Kwi 2016, 20:16:51 »
Bardzo prosze o prowadzenie PRYWATNYCH potyczek poprzez wiadomosci PRYWATNE.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 04 Kwi 2016, 20:16:51 »