poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Manifestacje  (Przeczytany 12208 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RybkaWillego

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 56
  • -Otrzymane: 114
  • Reputacja: +28/-12
    • Status GG
Manifestacje
« dnia: 03 Kwi 2016, 14:54:05 »
Dzisiaj o godzinie 14 w wielu miastach Polski odbyły się manifestacje przeciwko wprowadzeniu nowej ustawy. Ustawa dotyczy całkowitego zakazu aborcji czym narusza prawa kobiet w wręcz im uwłacza. Polki mieszkające w Danii, manifestowały dziś pod ambasadą Polski w Hellerup. Kobiety powinny mieć prawo wyboru, zwłaszcza te dla których ciąża jest zagrożeniem życia lub powstała w wyniku gwałtu. Moje ciało, moja świątynia i precz od niego z łapami.
W wiellu kościołach odczytywano dziś na mszach list od biskupów dotyczący aborcji. Wiele kobiet na znak protestu wyszło z kościoła.
http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,19859498,incydent-i-przepychanki-w-kosciele-sw-anny-kobiety-opuscily.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
A co wy sądzicie o nowej ustawie?
Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy.

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 98
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +42/-25
  • Tabula rasa...
Odp: Manifestacje
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Kwi 2016, 16:02:12 »
A ja uważam że ssak który godzi się na mordowanie dziecka w swoim łonie nie godzien jest być nazywany człowiekiem/kobietą
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Kwi 2016, 16:07:40 »
A można poprosić o pełniejszą fotorelacje. ;D

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Kwi 2016, 17:25:18 »
A ja uważam że ssak który godzi się na mordowanie dziecka w swoim łonie nie godzien jest być nazywany człowiekiem/kobietą
Ponoś "w swoim łonie", to pogadamy.
Nie będąc kobietą, nie będac w ciąży, nie rodząc dziecka, nie masz absolutnie prawa wypowiadać się na ten temat, bo nie masz zielonego pojęcia i nie masz szans, by miec, jak to jest.
Ciekawe własnie, ze najczęściej geby pełne moralizatorskich frazesów mają faceci , zwłaszcza ci w czarnych sukienkach, co to z zasady niby nie mają z kobietami i prokreacją cz aktem , który może ją spowodować, nic wspólnego.
I czegóż życzyc takiemu ssakowi, co to nie uznaje wyboru kobiety?
Licznych "darów bożych" w postaci ułomnych albo  niezdolnych do zycia  płodów? Bo chyba dopabuse takie doświadczenie uzmysłowiłoby mu, czym może być takie przezycie. Aha, nie zapominajmy, że proponowana nowa wersja ustawy wprowadza zakaz aborcji w KAŻDYM wypadku- również w sytuacji zagrozenia zycia i zdrowia kobiety.
Za co wy tak tych kobiet nienawidzicie , co ?

" Polak gorszego sortu"

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Kwi 2016, 17:26:25 »
Beeeeeciaaaa!!!!  Wróciłaś !!!!  Już się odfochałaś ?  Nadal czekam na dowód na moje oszczerstwa ;)
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Kwi 2016, 17:28:09 »

Coś co zdecydowało się zamordować swoje potomstwo, nie jest człowiekiem, więc też kobietą
S.Lem

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Kwi 2016, 17:47:49 »
Czyli od jutra będą szturmowane kancelarie diecezjalne z wnioskami o apostazje.
Cytat: happybeti

link=topic=1092711.msg1157718#msg1157718 date=1459697118

Powrót w wielkiej formie (jak na autora tych wypocin)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Kwi 2016, 17:47:49 »

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Kwi 2016, 18:42:31 »
I wraca stara dyskusja : od kiedy zbiór komórek jest "potomstwem"? Od 2 stk jak chce kosciók katolicki czy pózniej? Dlaczego jakas religia ma o tym decydowac? Z jakiego powodu?
Dzisiejsza nauka potrafi sklonowac rodzica, czyli usuniecie brodawki to tez morderstwo?

Cytat: Coś co zdecydowało się zamordować swoje potomstwo, nie jest człowiekiem, więc też kobietą i cos tam wczesniej o ssakach.
Wszystkie zwierzeta redukuja swoje potomstwo z takich czy innych przyczyn - ptaki wyrzucaja chore piskleta z gniazd, ssaki opuszczaja swoje niepelnosprawne mlode, zmniejsza sie ilosc pozywienia redukuje sie ilosc zarodków - mechanizmu jeszcze nie znamy. Nigdy nie widziales kotkti która przenosi kocieta na nowe miejsce ale to najmniejsze i najslabsze zostawia?

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Kwi 2016, 18:48:37 »
I wraca stara dyskusja : od kiedy zbiór komórek jest "potomstwem"? Od 2 stk jak chce kosciók katolicki czy pózniej? Dlaczego jakas religia ma o tym decydowac? Z jakiego powodu?
Dzisiejsza nauka potrafi sklonowac rodzica, czyli usuniecie brodawki to tez morderstwo?

Cytat: Coś co zdecydowało się zamordować swoje potomstwo, nie jest człowiekiem, więc też kobietą i cos tam wczesniej o ssakach.
Wszystkie zwierzeta redukuja swoje potomstwo z takich czy innych przyczyn - ptaki wyrzucaja chore piskleta z gniazd, ssaki opuszczaja swoje niepelnosprawne mlode, zmniejsza sie ilosc pozywienia redukuje sie ilosc zarodków - mechanizmu jeszcze nie znamy. Nigdy nie widziales kotkti która przenosi kocieta na nowe miejsce ale to najmniejsze i najslabsze zostawia?

Acha ! Więc skoro zwierzęta mogą to my też ?
Jakaś religia nie decyduje o niczym... Skąd Ci się to wzięło ?
Ty też jesteś zbiorem komórek... Więc Twoi rodzice mogą rozerwać Cię na kawałki kiedy tylko przyjdzie im ochota ?
S.Lem

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Kwi 2016, 18:51:25 »
czyli ae nie widzi różnicy miedzy człowiekiem a zwierzęciem , i w pizdu lata edukacji i zmarnowanych funduszy.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Kwi 2016, 19:08:21 »
Czy, ktorys z Was wychowywal niepelnosprawne dziecko?

Bo tylko ktos, kto probowal, wiec co to oznacza ten codzienny wysilek, odpowiedzialnosc do smierci i strach przed pozostawieniem tego dziecka, gdy sie bedzie umieralo...
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Kwi 2016, 19:10:52 »
Niepełnosprawne to jeden temat... drugim są setki tych zdrowych, zabijanych tylko dlatego że mamuśka ze swojego ciała zrobiła świątynię i ochoczo przyjmowała w tejże świątyni wiernych
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Kwi 2016, 19:11:42 »
Czy, ktorys z Was wychowywal niepelnosprawne dziecko?

Bo tylko ktos, kto probowal, wiec co to oznacza ten codzienny wysilek, odpowiedzialnosc do smierci i strach przed pozostawieniem tego dziecka, gdy sie bedzie umieralo...

Nikt nam nie dał prawa do decydowania o czyimś życiu
S.Lem

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 45
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Kwi 2016, 19:50:14 »
Habanero ale Ty sie wypowiadasz o sytuacji w Polsce gdzie aborcja jest legalna w 3 przypadkach.  Gdy ciaza stanowi zagrozenie dla zycia kobiety, gdy plod jest chory i gdy ciaza pochodzi z gwaltu. naprawde uwazasz ze to duzo. ? Powiesz zgwalconej kobiecie ze nie jest czlowiekiem bo nie chce urodzic potomstwa powstalego na wskutek gwaltu. ?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 03 Kwi 2016, 19:50:14 »