Ogólne > Pomoc!

Transport w Danii bez prawa jazdy

(1/3) > >>

ArianV8:
Witam. Szukam transportu do pracy bez prawa jazdy.  Myślałem o skuterze problem w tym że nie znam przepisów i nie wiem jaki skuter mogę kupić by jeździć bez prawka. Czy mógł by mi ktoś podać link do strony z aktualnymi przepisami o tym?  Nie musi być po polsku.

Habanero:
bez prawka możesz jeździć skuterem który nie rozwija prędkości większej niż 30 km/h, nie mam teraz czasu ale później mogę poszperać za linkiem

Jomir:

--- Cytat: ArianV8 w 04 Lip 2016, 21:10:23 ---Witam. Szukam transportu do pracy bez prawa jazdy.  Myślałem o skuterze problem w tym że nie znam przepisów i nie wiem jaki skuter mogę kupić by jeździć bez prawka. Czy mógł by mi ktoś podać link do strony z aktualnymi przepisami o tym?  Nie musi być po polsku.

--- Koniec cytatu ---
http://koerekort-guiden.dk/knallert-30-regler

Zawsze zostaje  tez rower :)

ArianV8:
Nic nie rozumiem z tego linku przetłumaczyłem tłumaczem Google czy jest ktoś kto zna duński i mógł by mi powiedzieć czy mogę jeździć skuterem bez prawa jazdy i jakim?

willy:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Er du fyldt 18 år før den 19. Januar 2013, behøver du ikke at erhverve kørekort til “lille knallert”.

Hvis du derimod fylder – eller allerede er fyldt – 18 år d. 19. januar 2013 eller derefter, er det ikke længere tilstrækkeligt at være fyldt 18 år for at køre knallert 30. Du skal samtidig have kørekort til bil eller motorcykel.

Ellers skal du bestå en teoriprøve arrangeret af politiet for at få kørekort til knallert 30.

--- Koniec cytatu ---

Skończyłeś 18 lat przed 19 stycznie 2013, nie musisz starać się o prawo jazdy na "mały skuter"
Jeśli jednak skończyłeś 18 lat 19 stycznia 2013 lub po tej dacie, nie jest już wystarczające skończenie 18 lat by jeździć "małym skuterem". Musisz również posiadać prawo jazdy na samochód lub motocykl.
Albo musisz zdać egzamin teoretyczny, organizowany przez policję, aby dostać prawo jazdy na "mały skuter"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej