Ogólne > Pomoc!
Transport w Danii bez prawa jazdy
ArianV8:
--- Cytat: willy w 05 Lip 2016, 21:50:32 ---Skończyłeś 18 lat przed 19 stycznie 2013, nie musisz starać się o prawo jazdy na "mały skuter"
Jeśli jednak skończyłeś 18 lat 19 stycznia 2013 lub po tej dacie, nie jest już wystarczające skończenie 18 lat by jeździć "małym skuterem". Musisz również posiadać prawo jazdy na samochód lub motocykl.
Albo musisz zdać egzamin teoretyczny, organizowany przez policję, aby dostać prawo jazdy na "mały skuter"
--- Koniec cytatu ---
Mam 27 lat czyli jeździć mogę małym skuterem. Ale jaki to mały skuter?
willy:
"mały skuter" to skuter który rozwija prędkość do 30km/h (tak jak napisał Habanero) po duńsku nazywa się to "knalert 30"
ArianV8:
A tak z ciekawości ile wyciąga skuter w Polsce którym można jeździć bez prawka? Od razu mówię że nie chce go tu sprowadzać.
Habanero:
Czip, odpowiedni gaźnik, odpowiedni wydech , do tego odpowiedni wariator to i 110 pomknie... Jak ktoś nie boi się ryzykować. Tutaj oprócz ryzykowania życiem własnym i innych ryzykuje się przepadkiem maszyny i grzywną. Nie warto ;) Skuterek 30-tka albo komunikacja miejska. A jak się dorobisz to prawo jazdy i własne autko. Inaczej chyba się nie da
ArianV8:
Nie nie chodziło mi o to ile pojedzie bez ingerencji w nim.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej