Ogólne > Hydepark
AUTO Z DANII
lukas083:
Witam Wszystkich. Wiem że na łamach forum już było na temat samochodów sprowadzanych z Danii do Polski ale nie mogę znaleźć nic na temat podobnego problemu. Sytuacja jest taka że kupiłem delikatnie uszkodzone z Danii. Samochód dotarł do Polski na lawecie i też tutaj został naprawiony. Sprawa niby żadna poważna ale dowiedziałem się, że teraz te auto z powrotem musi jechać do Danii by zrobić przegląd techniczny i dostać do niego dokumenty. Spotkał może się ktoś z forumowiczów z takim problemem ?? bo nie wiem czy to aby nie jest jakiś przekręt pana handlarza...Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
sofft:
SKAT czasami weryfikuje dokumenty aut na export, widocznie trafiło na Twojego handlarza.
Bynajmniej, sprzedający ma problem ponieważ musi fizycznie okazać auto, żeby dostać zwrot z podatku.
Jeżeli Twoje papiery są w porządku tj.masz registrering attest (dowód) to sprzedający musi się gimnastykowac
lukas083:
Dziękuję za szybką odpowiedź. Dowodu fizycznie nie posiadam ponieważ auto przyjechało bez niego do Polski. Samochód kupiony prawdopodobnie z aukcji. Tak myślałem że sprzedający chce odzyskać podatek. Tyle że teraz muszę czekać na załatwienie tej całej procedury. Mam tylko nadzieję że to wszystko dobrze się skończy i auto dostanę...
spooky:
No najlepsze to dopabuse będzie jak nie przejdzie przeglądu i będzie parę rzeczy do naprawy.
A jechać z powrotem nie musi po to by dostać dokumenty, bo dokumenty cały czas są, jechać musi tylko po to, by zrobić przegląd eksportowy i handlarz mógł dostał zwrot podatku.
lukas083:
Auto już jest po naprawie w Polsce. Co miało być zrobione zostało wykonane. Ale to tylko moja interpretacja a co będzie na przeglądzie w Danii to się okaże...Swoją drogą to musi byś niezła kwota z tego podatku...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej