Ogólne > Rodzina ...

Pytanie na tematemat wyprowadzi do danii

(1/6) > >>

Syla12345:
Witam wszystkich serdecznie mam wielką prośbę o wyjaśnienie jak w kolejności postąpić i gdzie się udać w celu zamieszkania i edukacji dzieci mąż pracuje w danii na kontrakcie bezterminowo 3 lata chcem dołączyć do męża wraz z 3 dzieci w wieku 8.13.17 lat mam zamiar poszukać pracy i żyć z mężem pobieramy duńskie rodzinne na dzieci ewentualnie jakie druki potrzeba do złożenia i gdzie się udac mąż mieszka w odis z góry dziękuję za jaką kolwie informacje.

happybeti:
Bede zlosliwa, ale...maz na miejscu, jak rozumiem zarejestrowany, legalnie itd., a Ty pytasz na forum? Zasilki na dzieci to potrafiliscie zalatwic ?
Albo mam zly dzien, albo wkurza mnie ktos, kto nie zada sobie trudu, by przejrzec istniejacych juz sto tysiecy tematow i odpowiedzi na to samo pytanie, tylko po raz kolejny pisze o tym samym, co juz niejednokrotnie bylo wyjasniane na Forum.
Dokumenty do rejestracji takie same, jak wypelnial maz, z zaznaczeniem, ze wy jestescie na jego utrzymaniu. Dzieci zapisujesz do normalnej szkoly , ale przez pierwszy rok beda chodzily do klasy integracyjnej , gdzie beda sie uczyc jezyka. Ta mlodsza dwojka. Bo najstarszego obowiazek szkolny juz nie obejmuje i tu jest problem. Co do mieszkania- coz, zapewne trzeba bedzie wynajac jakies odpowiadajace potrzebom Waszej rodziny , maz powinien sie kolo tego zakrzatnac- w spoldzielni albo od prywatnego wlasciciela.
Do rejestracji bedziesz potrzebowac dokumentow dzieci, zdjec biometrycznych i chyba aktow urodzenia.
http://www.statsforvaltningen.dk/site.aspx?p=8173

daniaa:

--- Cytat: happybeti w 12 Gru 2016, 18:25:59 ---...Albo mam zly dzien...
--- Koniec cytatu ---

happybeti to był Twój dobry dzień! :)  Jestem pod wrażeniem twej uczynnej odpowiedzi, a "nowa" Syla powinna sie cieszyć, że jej nie zmiażdżyłaś  ;)
Złośliwy to ja mógłbym być, pisząc: "A mąż od 3 lat w DK nie potrafił się dowiedzieć?"  :P

leo1:
A teraz czasem przepisy sie nie zmienily odnosnie laczenia rodzin? i trzeba miec pobyt staly ktory uzyskuje sie w chwili obecnej po osmiu latach plus trzy lata po otrzymaniu tegoz pobytu zeby maz-zona mogla dostac pozwolenie na pobyt nie majac pracy.

Syla12345:
Dziękuję za odpowiedź czyli jak córka w Polsce chodzi do 2 technikum to tam nie ma szans na dokończenie szkoły.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej